Няколко ята шахеди и тази нощ са атакували територията на

...
Няколко ята шахеди и тази нощ са атакували територията на
Коментари Харесай

Дронове летят над Украйна и тази нощ

Няколко ята шахеди и тази нощ са атакували територията на Украйна. Военновъздушните сили на Украйна оповестиха паника за съветска офанзива.

В обществените мрежи се появи известие, че ударните безпилотни летателни апарати се движат от североизток в направление към Черкаска област. Въздушна паника бе оповестена за Черкаска, Кировоградска и Киевска област. Друга група шахеди са се движили от изток на запад по границата сред Харковска и Сумска области и сред Полтавска и Черниговска области. Мониторинговите канали оповестиха и да паника в други области - Ривненската, Житомирска, Виницка, Хмелницка, в това число Киевска област.

Обичайно офанзивата стартира към половин час след среднощ, а паниката бе анулирана изцяло към 3.45 локално време.

Сведения за количеството дронове, както и за това дали е имало попадения към момента няма. През нощта за гърмежи бе обявено от Хмелницка област, само че и до този миг няма информация дали са от попадения или от работата на Противовъздушна отбрана.

Стратегическата авиация на РФ е останала неактивна тази нощ, макар че Военновъздушни сили на Украйна предизвести, че в Черно море на бойно дежурство е изведен дребен стратегически транспортен съд екипиран с 8 ракети вид " Калибър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР