Няколко взрива в български военни складове и заводи са свързани

...
Няколко взрива в български военни складове и заводи са свързани
Коментари Харесай

Грозев: Взривове в български военни складове и заводи са свързани с руското военно разузнаване

Няколко гърмежа в български военни хранилища и фабрики са свързани с съветското военно разузнаване. Най-ранният прочут гърмеж е от 12 ноември 2011 година в склад до с. Ловнидол, където са складирани над 3000 далекобойни снаряда. Това изясни журналистът Христо Грозев пред Би Ти Ви за новото следствие взаимно със уебсайт за следствия.

Група от 6 съветски шпиони пътуват под прикритие с подправени самоличности до Словакия и Австрия, а оттова и до чешки цех за военна продукция. Там са поставени взривяващи устройства, които е трябвало да пътуват до България. Тази група можем да свържем с минимум пет гърмежа в България, а някои от тях водят и до човешки неточности, изясни той. 

Заради войната в Украйна има доста съветски хакери, които не са удовлетворени от това, което се случва в личната им страна. Част от тях съумяха да влязат в пощата на един от участниците в интервенцията в България - Владимир Моисеев, който е тръгнал от България под името Владимир Попов. В архива попаднахме на една командировка, в която петима души от военното разузнаване само че Краснодар рапортуват на шефа си, че са основали взривяващо устройство сходно на отдалечено за кола. 

Агентите в този момент били на високи държавни длъжности. Трима са персонални представители на президента Путин - в Сахалин, Магадан, Сибирската област на Русия, а единият в Тайланд, изясни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР