Няколко водещи банки от Уолстрийт са предупредили министъра на търговията

...
Няколко водещи банки от Уолстрийт са предупредили министъра на търговията
Коментари Харесай

Водещи банки от Уолстрийт предупредиха че ще напуснат Лондон

Няколко водещи банки от Уолстрийт са предизвестили министъра на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос, че " няма връщане обратно " в проектите за изнасяне работни места от Лондон след Брекзит, написа през днешния ден в. " Файненшъл таймс ", представен от ДПА.

Според обявата банките и други огромни финансови компании, работещи в Лондон, са декларирали на среща с Рос, че нестабилното държавно управление на Англия и бавният прогрес в планирането на Брекзит биха могли да ги принудят да стартират преместването на хиляди позиции.

Шефове от банките, измежду които JP Morgan Chase, Goldman Sachs и HSBC, са разговаряли с американския министър в Лондон в петък предходната седмица.

Те са го предизвестили, че без преходно съглашение приближават точката, при която " няма връщане обратно ", когато би трябвало да стартират да трансферират работни места и капитал, преди Англия да напусне Европейски Съюз през март 2019 година.

" Имаше необятна полемика към неналичието на прогрес в договарянията за Брекзит и известно разискване на разнообразни политически сюжети ", цитира изданието неназован източник, като добавя, че банките са отказали да разясняват срещата.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР