Няколко трилиона долара ще кацнат в София на 28 юни

...
Няколко трилиона долара ще кацнат в София на 28 юни
Коментари Харесай

София ще бъде домакин на Световен инвестиционен форум

Няколко трилиона $ ще кацнат в София на 28 юни на събитието InvestX, част от Webit Impact Forum в НДК.
Събитието ще притегли вниманието на огромни играчи от финансовия свят, събирайки най-престижните имена като генералния шеф на Европейската Инвестиционна Банка - Жан-Кристоф Лалу, представители на  Европейския Инвестиционен Фонд, Morgan Stanley, Abu Dhabi Investment Authority, Mubadala, J.P. Morgan, Lloyds, Barclays, Европейската банка по възобновяване и развиване и доста други водещи банки, фондации, тръстове, фондове и фамилни офиси.

InvestX е събитие единствено с предложения и си слага за цел да наложи София като мост за срещи, полемики и съдействие в вложенията сред основни играчи от финансовия бранш на Европа и Близкия Изток. Когато една локация е желано място за срещи на международни водачи в капиталовата област, това води до доста благоприятни условия за развиване на локалната екосистема, дава късмет за финансиране на големи покупко-продажби и най-важното, което може да се случи е попадане на държавата-домакин в полезрението на капиталовия свят. Именно по тази причина международни дестинации като Париж, Берлин, Ню Йорк и Абу Даби от дълго време са разбрали изгодите от сходен тип събитие и инвеситрат милиони, с цел да могат да са домакини. През юни този хазаин ще е София. Това е шансът за страната да покаже своя капацитет и да притегли вниманието на международните водачи в капиталовата област.
-->
Основателят на Webit доктор. Пламен Русев споделя, че “създаването на подобен формат - магнит за огромните капитали, които движат международната стопанска система, е бил негова концепция и цел през последните години - “Kогато в София кацнат най-големите финансови алокатори, а с цел да се срещнат с тях идват огромните фондови мениджъри за рисков и дългов капитал, международни медии и това прави този план още по-влиятелен за бъдещето на България от самия Webit. Ние влагаме големи запаси, с цел да създадем допустимо това да се случи и към момента чакаме страната да разбере смисъла му и да заеме почтено място в организацията му като страна-домакин ” сподели доктор Русев. “Този конгрес може да промени траекторията за развиване на страната ”.

Събитието ще се организира дружно с лятното издание на Webit, чиято съществена тематика е обвързвана с изкуствения разсъдък и по какъв начин той трансформира бъдещето на специалностите и промишлеността. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР