Няколко страни от НАТО и ЕС обмислят да изпратят свои

...
Няколко страни от НАТО и ЕС обмислят да изпратят свои
Коментари Харесай

Роберт Фицо: Няколко страни от НАТО и ЕС обмислят да изпратят свои войски в Украйна

Няколко страни от НАТО и Европейски Съюз обмислят да изпратят свои войски в Украйна. Това сподели словашкият министър председател Роберт Фицо сподели пред кореспонденти след съвещание на Словашкия съвет за сигурност. Премиерът акцентира, че словашкото държавно управление в никакъв случай няма да утвърди изпращането на словашки боен личен състав в Украйна, оповестява SME.

„ Стратегията на Запада в Украйна се провали. Но желая да съм квалифициран градивно, макар че от тематиките, по които говорихме, ми настръхва кожата. От тезите следва, че група страни от НАТО и Европейски Съюз обмислят да изпратят свои военни в Украйна въз основа на двустранни съглашения “, сподели словашкият министър председател.

Според Робърт Фицо решението за изпращане на европейски войски в Украйна ще докара до ескалация.

Той съобщи, че Словакия ще даде единствено филантропична помощ на Киев, а също по този начин обмисля опцията за доставка на коли за разминиране. Премиерът добави, че страната му ще окаже помощ на Украйна по въпроса за образованието на украинци.

Украйна е сключила двустранни съглашения за сигурност с Англия, Германия, Дания, Франция, Канада и Италия. Споразуменията не съдържат клаузи за изпращане на въоръжени сили на територията на Украйна.

Ден по-рано Робърт Фицо разяснява плануваната за през днешния ден, 26 февруари, среща на европейски и международни водачи в Париж по отношение на обстановката в Украйна.

Той чака придвижване към „ по-лошо решение ” въз основа на тематиките, планувани за разискване. Около 20 ръководители на европейски страни ще участват на срещата в Париж. Целта на срещата е да се потвърди взаимност в поддръжка на Украйна след две години пълномащабни военни дейности.

 

Източник: SME/Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР