Няколко столици в Европа забраниха антиваксърски шествия с камиони, наподобяващи

...
Няколко столици в Европа забраниха антиваксърски шествия с камиони, наподобяващи
Коментари Харесай

Готвят ли шофьорите конвои на свободата из европейските столици?

Няколко столици в Европа не разрешиха антиваксърски шествия с камиони, наподобяващи канадския " ескорт на свободата " - Виена, Париж, Брюксел. Разрешение за провеждането на такива митинги, несъмнено, не се желае.

Шофьорите на камиони в Канада се афишират срещу наложителното имунизиране или карантиниране при прекосяване на границата със Съединени американски щати, само че показват и противоречие с таксите за въглеродни излъчвания и други законови ограничавания.

Полицията в Австрия разгласи, че е забранила провеждането във Виена на такова шествие от вида " ескорт на свободата ". Няколкостотин транспортни средства е трябвало през днешния ден да се насочат към центъра на австрийската столица, както и към огромен публичен парк. Полицията съобщи, че е обезпокоена от желанието на уредниците да блокират съществени пътни артерии в града. Освен това шествието е щяло да аргументи недопустим звук в региона на постоянно посещавана зона за отдих и че имало риск от замърсяване от излъчванията от транспортните средства. Поради тези аргументи митингът беше неразрешен.

Парижката полицейска префектура издаде " строги нареждания " за налагане на възбрана на " конвои на свободата " във френската столица, която ще бъде в действие от през днешния ден до понеделник. " Ще бъдат ситуирани спомагателни сили, които да не позволяват обсада на съществени пътища, ще има санкции и арести за тези, които нарушат тази възбрана за митинг ", разгласи в мнение полицията.

Протестиращи против рестриктивните мерки поради Covid-19, имунизациите и наложителното носене на маски поеха на 9 февруари от Южна Франция. Планира се да минат през Париж, където се чака вливането на голям брой хора, след което да продължат към Брюксел.

Силите на реда ще вземат специфични ограничения, с цел да предотвратят блокирането на пътища. Нарушителите на тази възбрана ще бъдат предупреждавани и арестувани. Полицейската префектура подсети, че съгласно френския Закон за придвижване по пътищата възпрепятстването на напредването на публичен път е наказуемо със затвор до 2 години, санкция до 4500 евро, прекъсване на транспортното средство от придвижване, понижаване на броя на точките в шофьорската брошура или отнемането й за период до 3 години.

Властите в Брюксел също не разрешиха така наречен Европейски ескорт на свободата, с който антиваксъри се готвят да блокират града в понеделник. Новината заяви в Туитър кметът на града Филип Клоз. Федералната полиция ще упражнява надзор върху моторните транспортни средства по основните пътища към Брюксел. Регион Брюксел и град Брюксел ще издадат разпореждания, забраняващи демонстрациите с камиони на своя територия, съобщи районното държавно управление.

Кметът акцентира, че не е поискано позволение за провеждането на митинга и добави, че към този момент са взети ограничения за попречване на блокади в регион на столицата.

Какво се случва на американския континент

Важно е за всички в Канада и Съединени американски щати да схванат, че въздействието на тази обсада има евентуално влияние върху служащите, върху веригите за доставки и върху това би трябвало да би трябвало да се съсредоточим най-вече. Това съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки във връзка " конвоя на свободата ", довел около другото и до затварянето на моста " Амбасадор " сред Канада и Съединени американски щати, написа dir.

Мостът е основна артерия за доставки за автомобилните компании в Детройт, в частност " Форд ", и канадския производител на коли " Сталантис " в Онтарио. Мостът е значим и за превозването на земеделска продукция.

Протестът на придвижването " Конвой на свободата " окупира в продължение на няколко дни центъра на канадската столица Отава, където са ситуирани постройките на държавното управление, Народното събрание и резиденцията на премиера Джъстин Трюдо.

Полицията в Отава насочи през вчерашния ден закани към стачкуващите, вариращи от арести без право на освобождение под гаранция до конфискуване на транспортни средства на водачите, блокирали града. Въпреки предизвестията към този момент са осъществени едвам 23 ареста.

Възможно е придвижването да засегне и Съединени американски щати. Има проекти за митинги, които да попречат на провеждането на шампионата по американски футбол в Лос Анджелис, както и по време на годишната тирада на Джо Байдън, планувана за 1 март.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР