Няколко секунди след историческата реч на премиера Пучдемон световните новинарски

...
Няколко секунди след историческата реч на премиера Пучдемон световните новинарски
Коментари Харесай

Речта, която светът не чу: Национализмът на Каталуния днес руши основите на Европа

Няколко секунди след историческата тирада на премиера Пучдемон международните новинарски телевизионни канали прекратиха директното лъчение от районния парламент, с цел да обобщават посланието му към Испания и Европа. А след Пучдемон в залата прозвуча извънредно прочувственото обръщение на Инес Аримадас.

36-годишната Аримадас е водач на парламентарната група на " Гражданите " - основната опозиционна партия в самостоятелна област. Либералната групировка " Гражданите " е срещу отделянето на Каталуния от Испания.

Никой в Европа не ви поддържа и никой в Европа не призна референдума. - обърна се Инес Аримадас към Карлес Пучдемон - Само медиите в Каталуния, свързани с вас, признават резултата от този референдум.

Всички в Европа знаят, че към този момент 11 години вие следвате политиката на национализма.  Национализмът сее разделяне. Ето за какво никой не ви поддържа в Европа. В Европа национализмът се счита за цялостна диаметралност на това, което сме построили, на главните ни полезности, съобщи Аримадас.

И продължи: " Европа през днешния ден не желае стени и граници, Европа строи мостове. А това, което вие оферирате, е отново да издигаме стени. Вие желаете да командвате, а Европа през днешния ден приказва за взаимност. Днес вие говорите за национална еднаквост - във времена, когато Европа приказва за независимост, тъждество и приятелство ".

Европейски Съюз беше учреден, точно с цел да се опълчи на примитивния шовинизъм. Вие грешите в кой век живеем, в този момент е ХХI век. Вие сте част от предишното . Днес вие отваряте кутията на Пандора и събуждате духа на сепаратизма в другите страни в Европа, а това е доста рисково, обърна се тя към районния водач.

Най-страшното, господин Пучдемон, е че вие се пробвате да рушите единството освен с Испания, само че и единството вътре в Каталуния. Вие направихте по този начин, че през днешния ден всеки е против всеки в Каталуния. Моите родители, моите братя живеят в Андалусия. Не желая те да си издават паспорти, единствено с цел да ми дойдат на посетители в Каталуния , приключи речта си водачът на парламентарната група на " Гражданите ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР