Няколко седмици след мача за титлите в тежка категория на

...
Няколко седмици след мача за титлите в тежка категория на
Коментари Харесай

Тервел Пулев: Не мога да кажа, че Джошуа е джентълмен

Няколко седмици след мача за купите в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) сред първенеца Антъни Джошуа и кандидата Кубрат Пулев, братът на българина - интерконтиненталния първенец на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория Тервел Пулев, съобщи че отношението на промоутърите на британеца не е било правилно.

В предаването " Преди обед " братът на Кубрат и бронзов медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 година описа, че е станал очевидец на обиди към Кобрата.

Българският боксьор загуби срещата, след както беше нокаутиран в 9-ия рунд. Преди нея той и Джошуа си размениха остри думи на кантара. Появи се проблем и с упълномощените български публицисти, които до последно не знаеха дали ще могат да участват в залата.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

" Минах през съществени страсти, тъй като аз съм човек, който видя всичко онлайн, а не каквото компанията, която промотира Джошуа, демонстрира на всички по света. Видах обиди, които той насочи към Кубрат - на кантара, на конференцията, цялостното отношение, екипът на " Мачруум " по какъв начин се държеше с нас, изискванията, които ни предоставиха. Не са джентълмени. Видях неща, които вие не сте видели. Не мога да кажа на Джошуа " благородник " никога. ", съобщи Тервел.

Той разкри, че се е сблъскал с разнородни мнения за представянето на Кобрата. Тервел е безапелационен, че по-голяма част от отрицателните са с създатели хора, които в никакъв случай не са се боксирали. Те няма по какъв начин да обиден двамата братя.

" Аз чета и британски издания и конгреси за бокс. Там също огромна част от неразбиращите приказват през главата си. Всеки е на някакво негово мнение, всеки си има своя доктрина, което е обикновено. Ако забележим разбиращите хора, експертите, които са били боксьори, доста по-адекватно разясняват, доста по-умерено. Няма по какъв начин да ме ядосат тези неща, тъй като виждам, прочитам, слушам, влиза от едното ухо и излиза през другото. За мен това са несериозни неща. Мога да обърна внимание на човек, който схваща от бокс, аргументирано и градивно приказва. Получих както позитивите, по този начин и негативите около този мач. Аз съм брат на Кубрат и го поддържам постоянно, неразделно във всяко едно нещо, което прави. Имаше псувни на британски, на турски, на съветски, в това число и на български. Това няма по какъв начин да ми повлияе. Получих и позитивите. Чувствам се виновен, тъй като взимам популярност на гърба на Кубрат. Истината е, че той се е трудил и той си заплаща най-после ", сподели той.

Самият Тервел неотдавна разгласи, че се надява да се завърне на кръга през март 2021 година Последният му мач беше против Дешон Уебстър на 14 декември 2019 година Българинът е непобеден след 15 срещи при експертите.

Дългоочакваният конфликт обаче няма да се организира в България.

" Няма по какъв начин хората на спорта да не сме пострадали от това, което се случва световно. Опитваме се и ние да организираме нещо оптимално бързо, тъй като не съм играл цяла година. От позиция на моята възраст, нямам време. И аз желая да играя. Чакаме да се провежда мачът. Няма да е в България, тъй като има места, на които няма такива ограничавания и може по-лесно да се провежда. Чувам за посока Африка, само че това е непотвърдено. Искам да предизвикам избрани цели, а не боксьори. Целта е да вляза по-напред в ранглистата и след няколко мача да играя за купа ", съобщи Тервел.

Коледните и новогодишните празници той прекара дружно със фамилията си - брачната половинка си Дияна и двете си деца - Калоян и Аспарух. Четиримата се качиха на един от зимните ни курорти, с цел да карат ски и шейни и да се забавляват дружно.

" Мога да кажа, че се отпущам и се лигавя с моите деца. Строг татко съм, само че не ми се постанова много-много да влизам в тази роля. Повече жена ми се разпорежда и, когато към този момент тя не може, аз споделям една дума и нещата завършват. Моите деца не са в концлагер. Постоянно сме в въодушевление, смеем се. Постоянно се опитваме детето в нас да е живо ", съобщи Тервел.

Той не не помни и да поучава своите наследници около игрите.

" Проблемът на нашето време е, че българската просвета е под сериозен риск. Това се пробвам да им го възстановя. Постоянно им чета, непрекъснато им приказвам. Чета неща, които в учебно заведение няма да научат, няма да им кажат ", разкри Пулев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР