Няколко съдилища в страната постановиха решения, с които са уважени

...
Няколко съдилища в страната постановиха решения, с които са уважени
Коментари Харесай

КПКОНПИ „поряза“ двама пловдивчани с над 1,7 млн. лева

Няколко съдилища в страната постановиха решения, с които са почетени искове на КПКОНПИ. Така за лишаване в интерес на страната предстои имущество на стойност 9 820 137, 90 лева, оповестиха от ведомството. Над 1,7 млн. лева от тях са на сметката на пловдивчани.

С решение на Окръжен съд – Пловдив е почетен иск на КПКОНПИ против Спас Спасов. Той е притеглен като обвинен за отбягване на определяне и заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери, като за задачата е употребявал документи с погрешно наличие. Отнето е имущество в размер на 1 570 620, 32 лева Осъден е да заплати и дължимата държавна такса.

Срещу Али Ваджипов е импортирана искова рекламация, почетена от Окръжен съд – Пловдив. Той е обвинен за държане на акцизни артикули без бандерол (цигари). В изгода на страната се лишава имущество в размер на 157 519 лева, в което е включен парцел в гр. Пловдив и парични суми.

Окръжен съд – Хасково почете иск на КПКОНПИ в размер на 622 557, 04 лева против Ангел Атанасов, обвинен за трафик на хора по границата с Република Турция. Присъдени са му и правосъдните разходи по делото.

С финален правосъден акт на Върховния касационен съд от Диляна Дончева (предишно име – Стоянова) е отнето имущество в размер на 375 940, 44 лева В сумата са включени апартамент в гр. София, идеални елементи от урегулиран аграрен парцел в гр. София, дружествени дялове и суми по банкови сметки. Същата е приета за отговорна за присъединяване в проведена незаконна група за набиране на бременни дами за продажба на децата им, без значение от единодушието им. В хода на почналото гражданско произвеждане е открито, че Дончева не е потвърдила легален източник на приходи. Магистратите одобряват, че „ в съответния случай може да се направи основателно съмнение, че имуществото на Диляна Дончева е добито от незаконна активност, защото може да се направи директна връзка сред незаконната активност и придобиване на имуществото – предмет на лишаване “. При обжалването пред Апелативен съд – София, Дончева, по специалност юрист, е показала документи, че от 2013 година е придобила статут на непрекъснато живеене със фамилията си на о. Бали – Република Индонезия. Съдът обаче приема, че тя е имала задоволително време и благоприятни условия да потвърди легален генезис на приходите си. Според магистратите, от „ съвкупната преценка на събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че то (имуществото) е добито от незаконна активност “. С тези причини е доказано решението на Софийски градски съд. В последващото обжалване пред Върховен касационен съд се желае сезиране на Конституционния съд за оповестяване на противоконституционност на периода по ЗОПДИППД (отм.). Върховните магистрати оставят без почитание настояването на Дончева и не позволяват обжалване на решението на Апелативен съд – София.

Окръжен съд – Русе почете искове на КПКОНПИ в размер на 59 231, 80 лева против Петър Георгиев и обвързвано с него лице. На лишаване в интерес на страната подлежат и 11 леки автомобила (Ауди А6, Мерцедес МЛ 270 ЦДИ, БМВ и др.). Георгиев е упрекнат от прокуратурата за осъществяване на телефонни измами в изискванията на рисков рецидив, като се е представял за полицейски чиновник. Деянията са осъществени, до момента в който е изтърпявал наказване „ отнемане от независимост “. В хода на инспекцията е потвърдено, че Василев е осъществил трудово заплащане единствено от работата си в пандиза, а обвързваното с него лице е получавала компенсации и помощи.

Софийски апелативен съд удостовери напълно решение на Софийски градски съд, с което е почетен иск на КПКОНПИ против Димитрия Таскова. Проверката на Комисията е почнала след привличането на Таскова като обвинена за имотна машинация. В изгода на страната се лишава неподвижен парцел – еднофамилна къща с гараж в гр. София на стойност 195 221 лева

С решение на Окръжен съд – Русе е почетен иск на КПКОНПИ в размер на 6 153 250 лева против Филип Маринов. Той е обвинен за отбягване на определяне и заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Съдът е постановил и лишаване на средства от компании с едноличен притежател на капитала Филип Маринов. Според ЗПКОНПИ, на лишаване предстои и нелегално добито имущество от юридическо лице, което е следено от проверяваното лице.

Окръжен съд – Велико Търново почете иск на КПКОНПИ против Дияна Петрова и свързани с нея лица. Проверката против нея е почнала след привличането й като обвинена от прокуратурата за трафик на дами за да бъдат употребявани за развратни дейности, като действията са осъществени посредством обещаване и предоставяне на облаги. От Петрова и от обвързваните с нея лица се лишава сумата от 374 238, 19 лева и автомобил „ Мини Купър “ на стойност 10 800 лева

С решение на Окръжен съд - Търговище, отчасти е почетена искова рекламация на Комисията против Николай Даскалов. Той е притеглен като обвинен за данъчни закононарушения – отбягване на определяне и заплащане на Данък добавена стойност, както и сформиране на документ с погрешно наличие. В изгода на страната се лишава имущество на обща стойност 284 173, 11 лева

Окръжен съд – Кърджали почете отчасти иск на КПКОНПИ против Теофил Маринов.Той е притеглен като обвинен за потреблението на документ с погрешно наличие за придобиване на непознато имущество. Със правосъдното решение в интерес на страната се лишава сума в размер на 16 587 лева, представляваща цената на отчужден неподвижен парцел, както и автомобил „ Форд Галакси “ и рейс „ Сетра “, представляващи имущество на лица и компания, свързани с Маринов.

Посочените нагоре решения на апелативни и окръжни съдилища не са дефинитивни и могат да бъдат обжалвани пред по-горна инстанция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР