Няколко са рисковите участъци от наводнения, които се следят постоянно

...
Няколко са рисковите участъци от наводнения, които се следят постоянно
Коментари Харесай

Следят постоянно рисковите от наводнения участъци в Бургаско

Няколко са рисковите сектори от наводнения, които се наблюдават непрекъснато в област Бургас. Взимат се превантивни ограничения. Там където е належащо, се построяват насипи и все още няма заплаха за популацията в района, съобщи БНР.

Заради снеготопенето и изобилните превалявания рискови са най-вече долните течения на реките. Вчера карнобатското село Сърнево се размина от нещастието, само че река Русокастренска която минава от там, излезе от коритото си и заля няколко двора на къщи. Ситуацията към този момент е овладяна, сподели зам.-областният шеф Владимир Крумов.

„ Там има един огромен държавен язовир. Той има 5 метра до преливане и може да събере голямо количество като няма заплаха да прелее. По-нагоре има по-малки общински язовири, които са се напълнили доста бързо от снеготопенето и дъжда, само че се изпускат следено. Внимава се да не се стигне до заливане парцелите на хората. Опасност няма, а изпускането продължава “, сподели Крумов.

Преди към две години реката там е била почистена, само че в този момент поради огромното количество вода и заради това, че в селото тя е по-плитка се е стигнало до разливи. И тази година лишени от независимост ръчно ще чистят проблематични сектори, с цел да се обезпечи по-голяма проводимост на водата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР