Няколко са начините, чрез които можем да разберем в коя

...
Няколко са начините, чрез които можем да разберем в коя
Коментари Харесай

Как да разберем къде да пуснем гласа си. Ето начините

Няколко са методите, посредством които можем да разберем в коя секция гласуваме на изборите през днешния ден. Кога и къде се разгласяват изборните описи?

Избирателните описи се сформират поотделно за всяка изборна секция по непрекъснатия адрес на гласоподавателите.
-->
Начините за инспекция са регламентирани от Централната изборна комисия. 

По електронен път:

Проверка на местонахождението на секцията за гласоподаване се реализира през интернет страницата на Групово дело „ ГРАО “ в Министерство на регионалното развитие на.

Системата демонстрира данни за имената на заявителя, ЕГН и адрес на изборната секция, в която лицето е включено в изборния лист и би трябвало да гласоподава.

Чрез SMS:

Изпраща се SMS на обединен номер 18429. Номерът 18429 е обединен и за трите мобилни оператори (А1, Yettel и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без Данък добавена стойност. В текста на SMS се изписват само десетте числа на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на изборната секция за изборите на 2 октомври 2022 година, за прелюдия ЕГН.

Чрез стационарен или мобилен телефон, който е безвъзмезден за цялата страна:

Избира се 0800 1 4726 (по-лесно се запомня като 0800 1 GRAO). Телефон 0800 1 4726 е безвъзмезден за цялата страна. След набиране и даване на ЕГН, оператор уведомява за номера и адреса на секцията.

Проверката може да се направи и на интернет страницата на съответната общинска администрация, както и на посочен безвъзмезден телефонен номер.

Адресите на изборните секции в страната са оповестени на интернет страницата на Централната изборна комисия в Раздел „ ИЗБОРИ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ 2 ОКТОМВРИ 2022 “, Рубрика „ За гласоподавателите “. Адресите на секциите са налични на. 

Какво да създадат гласоподавателите, които не намират имената си в оповестените изборни описи?Информация за аргументите, заради които гласоподавателят не е вписан в изборния лист, може да даде съответната общинска администрация по непрекъснат адрес на лицето.Проверка за регистриране в изборния лист и коя е секцията за гласоподаване може да се направи в оповестените изборни описи на интернет страница на съответната община или в оповестените в региона на съответната секция, както и на. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР