Няколко протеста бележат днешния ден. Граждани заявиха, че ще застанат

...
Няколко протеста бележат днешния ден. Граждани заявиха, че ще застанат
Коментари Харесай

Протест срещу готвения локдаун: Граждани се събират под прозорците на властта

Няколко митинга бележат днешния ден. Граждани обявиха, че ще застанат под прозорците на властта и ще се разгласят срещу цялостното затваряне на страната.
Протестът им ще се случи редом с гласуването в Министерския съвет на предлагането на здравния министър за по-строги противоепидемични ограничения.

Срещу локдаунът до Коледа обаче се оповестиха стачкуващите, които през днешния ден ще се съберат за 140-ти следващ ден. Днес обаче недоволството им е предизвикано от плануваните ограничавания, които съгласно тях обричат народа на апетит. Демонстрантите ще се съберат в 10 ч. сутринта на протест на пл. “Независимост”.

Организатори на демонстрацията са “Системата ни убива ", " Палатков лагер пред президентството ", " Палатков лагер пред СУ " и " Орловград - Протест Блокада ".

По-късно през днешния ден се чака и постоянният митинг пред Съдебната палата, проведен от самодейността " Правосъдие за всеки ". В центъра на днешния спор попада сериозното мнение на Венецианската комисия за плана на ГЕРБ за промени в Конституцията. Междувременно нощес стана ясно, че депутатите са вмъкнали като първа точка в дневния си ред гласуването на плана, с който се предлага привикване на Велико национално заседание.

ФрогНюз напомня, че съгласно междинното мнение на Венецианската комисия при планът за нова Конституция липсва необятен публичен спор, а също така продължава да отсъства казусът с безконтролността на основния прокурор.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР