Няколко поколения седесари се събраха, за да подкрепят Димитър Николов

...
Няколко поколения седесари се събраха, за да подкрепят Димитър Николов
Коментари Харесай

Румен Христов:  Изправени сме пред изключително важни избори от гледна точка на посоката, по която ще продължи България

Няколко генерации седесари се събраха, с цел да поддържат Димитър Николов и листата на коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили
Емоционална среща си дадоха нощес във Велико Търново хора, положили основите на Съюза на демократичните сили на локално и национално равнище. Те се събраха, с цел да пожелаят триумф на претендентите на коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в идните на 11 юли предварителни парламентарни избори. И най-много на третия в листата – Димитър Николов, който е персоналната номинация на Съюз на демократичните сили за депутат.
Николов бе определен да е част от предходното, 45-то Народно заседание, също с персоналното доверие на Съюз на демократичните сили и с поддръжката на ГЕРБ. Сега той още веднъж застава пред гласоподавателя като човек с достоверни десни и християн-демократически полезности. За да го поддържа, на място бяха ръководителят на Съюза Румен Христов и членове на Изпълнителния съвет. Събитието, извършено в Лапидариума на Музея в Старата столица, почетоха регионалният водач на ГЕРБ инж. Даниел Панов, на Съюз на демократичните сили Мирослав Трифонов, сътрудници на Димитър Николов от листата с № 5 в бюлетината, другари, симпатизанти.
Поглед към историята, разбор на сегашния миг и отпратка към визията си за развиването на страната направиха седесарите във Велко Търново и сътрудниците им от ГЕРБ.
Преди 30 година множеството от нас заживяхме с вярата за по-нормална страна, за страна, част от европейските страни и Европейския съюз, за страна, в която децата ни ще бъдат свободни. Да, пробваха да ни откраднат тази независимост. Не съумяха, само че ни объркаха. Затова през днешния ден в България връх взема злото. Щастлив съм, че обединението ГЕРБ- Съюз на демократичните сили не му се поддаде, не отговори на злото със зло. Защото злото може да бъде победено единствено с положително. Помните ли оня ни лозунг – „ Да бием Българска социалистическа партия с любов”? Били сме ги и отново ще ги бием, не скри оптимизма си регионалният ръководител на Съюз на демократичните сили Мирослав Трифонов.
Много беше направено през последните години. Това, че някой не го прави оценка или че желае да го неглижира, не е наш проблем. Тези, които имат очи – виждат, които имат уши – чуват. Ние би трябвало поредно и самоуверено да продължим напред. Вече 2 месеца се пробват да върнат страха и считат, че са съумели. Не, не са. Фактът, че сме тук, че се усещаме свободни значи, че за нашите деца има бъдеще. Успех на обединението, сигурен съм, че ще бъдем спечелили, сподели Трифонов. И призна още нещо – че не застава до хора, от които се срами. Листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново е формирана от качествени хора, стоя с цялото си сърце зад всеки един от тях, бяха думите на Мирослав Трифонов.
Той назова Димитър Николов генетичен седесар и генетичен антикомунист. Припомни, че по майчина линия Николов е правоприемник на лагерник от Белене, а по бащина – на български първенец и извънреден състезател и човек. Димитър е наследил най-хубавото и от двамата си родители, уточни регионалният ръководител на Съюз на демократичните сили.
Щастието си да е в една листа със свободни хора, всеки от който водач в своята сфера, не скри и Димитър Николов.
За мен е привилегия, само че и голяма отговорност да се употребявам с поддръжката на Съюз на демократичните сили, който е достоверният притежател на десните и християн-демократични полезности. Впуснах се в тази акция, тъй като България повече от всеки път се нуждае от успокоение, сигурност и непоклатимост. В момента властта се упражнява със боязън, реваншизъм, неприемливо разделяне на хората и откровени репресии. Като десен човек, като седесар по душа не мога да приема, че има белези за реабилитация на комунизма, за отклонение от европейския път на България, а за какво не и завой към Кремъл. Не мога да позволи, че ще позволим за дума на 2021 година да се постанова „ изчегъртване”. Убеден съм, че положителните политики се реализират с разговор, градивност, последователност. Вярвам, че на 11 юли ще създадем съзнателен избор. Щастлив съм, че ГЕРБ и Съюз на демократичните сили още веднъж излизат дружно на избори, сигурен съм, че ще бъдем първа политическа мощ. Че ще надделее гласът на разсъдъка и ще имаме преобладаваща роля в 46-то Народно заседание. Вярвам, че на 11 юли с №5 в бюлетината ще възстановим нормалността в страната и ще продължим определената посока, разяснява Димитър Николов.
Част от фамилната си история показа и инж. Даниел Панов. Дядо ми беше на смъртен одър, когато пристигна демокрацията. Закле ме на болшевик да нямам доверие, болшевик да не ставам и в никакъв случай с болшевик да не дружа. Така ми поръча, описа инж. Панов. Призна и друго – че в ГЕРБ са научили доста от Съюз на демократичните сили по време на изборите, за което благодари.
За резултата от 11 юли инж. Даниел Панов също е оптимист. Считам, че тези избори ще бъдат по-успешни. Ние сме от едно семейство. Радвам се, че двете партии се сплотиха, а не да се разделяме, както сега е разединена България. Смятам, че реваншизмът и омразата нямат място. Историята демонстрира, че когато българите са дружно, постоянно реализират задачата си. Най-важното е, че би трябвало да мислим за бъдещето на България, за децата си. А това с ненавист няма да стане, няма да стане с отказване на направеното, няма да стане с подправени новини… Достатъчно неща се случиха, България потегли напред и всички ние сме хората, които да продължим това за поколенията след нас. Пожелавам на Митко и всички сътрудници в листата триумф, дружно ще реализираме повече, разяснява Панов.
Изправени сме пред извънредно значими избори от позиция на посоката, по която ще продължи България. Нямайте подозрения, че се вършат опити тя да бъде обърната още веднъж към Кремъл. Ако България стане член на еврозоната, откъсването от орбитата на Русия – изключително след участието в НАТО и Европейски Съюз, става още по-категорично. Това мъчно ще ни го простят, в тази посока работи и президентът. Затова е доста значимо да се поздравим с триумф. Защо дружно? Много елементарно се вършат обединения, когато съдружният ти сътрудник върви нагоре или е в ръководството. Нашата коалиция не е конюнктурна. Тя е идейна, осъзната, бяха думите на ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов.
Виждаме опитите да бъдем изплашени. Няма да ни уплашат – виждали сме и 2, и 200, ще се оправим. Горко им на тези, които имат съпротива в лицето на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, сподели Румен Христов.
България е на последно място по редица индикатори, съгласно нашите съперници. Защо бе, приятели? Познавам процесите у нас. Когато Балцерович правеше промените в Полша, когато Клаус направи промените в Чехия, когато завърши приватизацията в Германия у нас смъкнаха държавното управление на Филип Димитров и ни управляваха Беров и Жан Виденов. Ние тръгнахме не от кота нула, а от минус 100. Защото имахме хиперинфлация, нямаше зърно… Като министър на земеделието ми се наложи да обезпечавам самун, не нещо друго, самун. И това всичко с помощта на тези, които сега споделят, че желаят да сменят модела, напомни Румен Христов.
Впрочем не за пръв път споделям, че този модел е заложен от Великото национално заседание в Конституцията. Бяхме млади, неопитни и влязохме в клопката на Българска социалистическа партия. Поискаха ранно привикване на Велико национално заседание, преобладаваха в него и одобриха Конституция с една-единствена значима цел – да трансформира политическата власт в икономическа. И го извършиха съвършено. Така че когато приказваме за промяна на модела, би трябвало да приказваме за смяна в Конституцията. Гарантирам ви, че в случай че идващото държавно управление е без ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, единствено след година-година и половина ще има същите пороци както държавните управления на Виденов, Костов, Сакскобургготски, Станишев. Така е заложен моделът, е анализът на Румен Христов.
Има доста неща, които би трябвало да бъдат свършени. Направеното от ГЕРБ е очевидно, то не може да бъде изчегъртано. Няма да се поддадем на напън, на нерешителност, уверен съм, че знаем и можем, че имаме експертиза, че дясното е това, което основава. Всички положителни неща, случили се в България, бяха направени от десни държавни управления. Нямам никакви подозрения, че ще бъдем първа политическа мощ в идващия Парламент и в случай че ни бъде връчен мандат, още веднъж отговорно ще съставим държавно управление. Имаме безапелационната поддръжка на управлението на Европейската национална партия, напомни ръководителят на Съюз на демократичните сили.
Румен Христов показа усещания и от телевизионно изявление, обещано от Георги Табаков – зам.-министър в държавното управление на Съюз на демократичните сили, след това отишъл в ДСБ. Сега го виждам в „ Изправи се…”, чак ми е обидно да произнеса цялото название. Та той сподели, че от 1 септември минималната пенсия става 550 лева Водещият го пита няколко пъти сигурен ли е. Сигурен бил. Това са безспорни популистки обещания. Ние не обещаваме неизпълними неща – това, което обещае коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, ще го извърши, безапелационен бе Христов.
Служебното държавно управление е нездравословно за Отечеството, сподели и Пламен Радонов – екс регионален и общински ръководител на Съюз на демократичните сили във Велико Търново, бил зам.-министър на защитата, общински консултант, народен представител в 38-то Народно заседание, основен секретар на Съюз на демократичните сили. Опасенията му са, че поради актуалното ръководство има огромна възможност Европейският съюз да огледа по друг метод на България и още веднъж да бъдат спрени евросредствата.
Има огромна възможност България да бъде дискредитирана пред Европейски Съюз. И дълги години още веднъж да се мъчим да възстановим доверието в България като съдружник и заслужен член на Европа и Европейски Съюз. Това е опасността. Ние не би трябвало да позволяваме те още веднъж да бъдат спечелили. Като споделям те, не имам предвид точни партии. Защото през днешния ден се разпада софтуерът на комунизма. Този програмен продукт, който години наред внушаваше, че предприемчивите хора са неприятни, че не са хора на напредъка, а мошеници, измамници, крадци. Появява се обаче ниша, в която новите десни би трябвало да стартират да приказват за нова България и това е задачата ни в новия Парламент. Трябва да напипаме пулса, да извадим строителното позволение за Нова България. Това е задачата на 46-я Парламент. Без значение дали ще бъдем съпротива, или не – би трябвало да търсим положителните хора, хората с ясна ценностна система, да се опираме на тях. Тогава в обществото ще бъдат основани нови закони от и за хора, които ще ги съблюдават и пазят. Тогава ще бъдем спечелили. А историята се написа от спечелилите. Нека не разрешаваме различен да я написа, прикани Пламен Радонов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР