Няколко от най-разпространените алергии при децата са свързани с бактерии

...
Няколко от най-разпространените алергии при децата са свързани с бактерии
Коментари Харесай

Учени откриха на какво се дължат повечето алергии при децата

Няколко от най-разпространените алергии при децата са свързани с бактерии в червата, сочат резултати от проучване на експерти от университета на Британска Колумбия и Детската болница към университета, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".

Изследването, оповестено в " Нейчър комюникейшънс ", разпознава характерности на чревния микробиом при деца, развили една от четирите водещи алергии - екзема, астма, хранителни алергии и алергичен ринит. Резултатите от него може да доведат до създаването на способи за прогноза дали детето ще развие алергия, както и на способи за попречване на развиването на алергии.

" Наблюдаваме, че от ден на ден деца и фамилии търсят помощ в незабавни отделения поради алергии ", сподели доктор Стюърт Търви, учител по педиатрия в университета на Британска Колумбия и откривател в Изследователския институт на Детската болница, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Mилиони деца по света страдат от алергии, в това число и всяко трето дете в Канада, и е значимо да разберем за какво това се случва и по какъв начин да се предотврати ", сподели той.

Изследването е едно от първите, което изследва по едно и също време четирите водещи педиатрични алергии за учебна възраст. Учените са анализирали медицинските данни за 1115 деца от раждането им до петгодишна възраст. Половината от тях не са имали данни за алергии в този интервал, а останалите са били диагностицирани от доктор с една или повече алергии. Учените са изследвали и микробиома от проби при клинични визити на деца от тримесечна до едногодишна възраст.

Тези проби са разкрили бактериален профил, обвързван при всички деца, развили една от четирите алергии до петгодишна възраст. Той демонстрира дебалансиран чревен микробиом, който евентуално поврежда чревната лигавица и провокира възпалителна реакция в червата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР