Няколко милиона жители на северните райони на САЩ преживяват вълна

...
Няколко милиона жители на северните райони на САЩ преживяват вълна
Коментари Харесай

Рекордни студове в САЩ: До минус 50 градуса на места

Няколко милиона поданици на северните региони на Съединени американски щати претърпяват вълна от исторически студове със мощни снеговалежи и полярни температури от минус 50 градуса по Целзий,разстроили въздушния трафик и работата на другите служби, съобщи Франс прес.
Предупреждението за мразовито време, издадено в понеделник в няколко щата от така наречен "Среден Запад " - от Северна Дакота до Охайо - визира над 60 милиона души. Според профилираната телевизия "Уедър чанъл " температурите може да се окажат най-ниските за последните 20 години.
Според медиите леденият вятър, който идва от полярния кръг и се насочва към източния бряг на Съединени американски щати, е взел към този момент минимум три жертви.
"В прелестния регион на Средния Запад температурите доближават минус 60 градуса (по Фаренхайт - минус 51 по Целзий), най-големият мраз, регистриран в миналото ", предизвести в понеделник вечерта президентът Доналд Тръмп, поставяйки за следващ път под подозрение въздействието на човешката активност върху световното стопляне. "Какво по дяволите се случва със стоплянето на климата? Моля те, върни се бързо, трябваш ни! ", прикани той в Туитър.
"Зимните стихии не потвърждават, че не идва световно стопляне ", отговори също в Туитър Националната организация за проучване на океаните и атмосферните феномени (NOAA). В градове като Де Мойн, Чикаго и Милуоки се чака температурата да падне до минус 29 градуса по Целзий. В Чикаго, прочут като "града на ветровете ", сняг вали от 17 януари - 13 поредни дни, което е връх от зимата на 1978-79 година
Властите в Минеаполис отвориха в публичните здания и библиотеките незабавни центрове за подслоняване, където пасажерите от рейсовете и влаковете могат да останат да се стоплят.
Мразовитата вълна ще бъде съпроводена от мощни пориви напразно, вследствие на които температурата в Северна Дакота до четвъртък ще се усеща като минус 50 градуса и може да аргументи измръзване на незащитената кожа за минути, предизвести метеорологичният ефирен канал.
Заради студа и количеството на падналия сняг учебните заведения в щатите Уисконсин, Мичиган, Индиана, Илинойс и Айова са затворени още от понеделник. Оттогава не работят също съдилищата и множеството административни служби в Уисконсин.
Вчера и през днешния ден поради студа бяха анулирани над 2000 национални и интернационалните полета, заяви уеб сайтът "ФлайтЪуеър ".
От през вчерашния ден вали сняг и в североизточните щати. В региона на столицата Вашингтон федералните служби и учебните заведения завършиха работа по-рано. Очаква се температурите да паднат, допустимо е да се образуват поледици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР