Няколко лабораторни епруветки с кръв са намерени тази сутрин до

...
Няколко лабораторни епруветки с кръв са намерени тази сутрин до
Коментари Харесай

Епруветки, пълни с кръв, се търкалят по улиците на Козлодуй

Няколко лабораторни епруветки с кръв са открити тази заран до резервоар за битови боклуци пред медицински център „ Дарис “ в Козлодуй, научи BulNews.bg.
Местен гражданин видял по какъв начин улично куче дъвче епруветка и ближе локва кръв в непосредствена непосредственост до контейнера за битови боклуци пред здравното заведение. По асфалта пък се търкаляли една здрава и цялостна с кръв епруветка и две, чиято целокупност е нарушена. Според етикета на здравия консуматив, в него се съдържа биологичен материал от 67-годишна жена, взет на 10 ноември. Как обаче той е попаднал на улицата остава мистерия.
Управителят на частния медицински център доктор Боряна Добрева допусна, че е допустимо да е позволена неточност, въпреки здравното заведение да има открита процедура на работа във връзка с биологичните медицински боклуци, която тя изясни: „ Трябва да е станало нещо чрезвичайно, някаква неточност, тъй като медицинският център има подписан контракт с компания, която обработва медицинските боклуци. Те се събират в надписани пластмасови туби, по-късно се опаковат в картонени опаковки и се съхраняват в настрана помещение, предопределено за това “, изясни доктор Добрева и уточни, че имат контракт със столичната профилирана компания „ Екома “ ЕООД, която от време на време събира медицинските боклуци. Управителката съобщи, че ще направи инспекция, с цел да разбере по какъв начин е позволено това.
Д-р Добрева не изключи опцията и това да е режисура поради конкуренцията сред лабораториите.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР