Няколко кости, зъб и проектилът, с който е била застреляна

...
Няколко кости, зъб и проектилът, с който е била застреляна
Коментари Харесай

Откриха триона, с който е нарязан Юмер и кости на брокерката Теодора

Няколко кости, зъб и проектилът, с който е била убита брокерката Теодора Бахлова, са били открити в градската канализация, като е употребена специфична техника, оповестиха на ексклузивен брифинг от полицията и прокуратурата в Бургас.
ДНК-експертиза на костите е удостоверила самоличността на жертвата. Намерен е и електрическият трион, с който е било разрязано тялото на убития Юмер Мехмед. И за двете изтезания обвинен е 56-годишният бизнесмен от Бургас Станимир Рагевски.
За вещно укривателство пък е упрекнат неговият приятел Деян Дичев-Готвача. Разследващи са достигнали и до сим карта, с която са били провеждани диалози само с жертвите Бахлова и Юмер. Тя е била дейна от 3 година,съобщи шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.
„ На междуетажна площадка в жилището на Деян Дичев е открита електрическата част на саблен трион. Вътре в пластмасовата част на инструмента е открита тъкан, която след ДНК-експертиза е открито, че е на убития Юмер Мехмед. Нож, който подхожда на марката на този инструмент, е открит в автомобила на Рагевски. Предстои да установим съотвствието му с планове инструмент. По наше разбиране ще бъде подобаващ на този инструмент “, изясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.
Според прокуратурата всички събрани досега доказателства за убийството на брокерката Бахлова сочели, че се касае за спор с веществен темперамент. Жертвата е търсела пари или други движими и недвижими движимости от Рагевски. И то упорито, разяснява наблюдаващият прокурор по делото Георги Маринчев.
Макар на този стадий да няма самопризнания за убийствата, за нас са изяснени претекстовете - обещания за обезвъзмездяване, които не са изпълнени, добави ст. комисар Калоянов.
Прокурор Чинев съобщи, че сега се прави обширен разбор и в случай че бъде преценено делата за двете убийства, по които обвинен е Рагевски, ще бъдат обединени. Много евентуална е и смяна в квалификацията на обвиняванията, споделиха от прокуратурата. Ако счетем, че обвиняванията би трябвало да бъдат изменени в по-тежки или съучастничество /на Деян Дичев – б.а./, нямайте подозрение, че ще го сторим, сподели прокурор Чинев.
Стана ясно още, че Деян Дичев-Готвача е взел участие и в укриването на натрупа на Бахлова. За това му действие са отделени материали и изпратени по подготвеност в районния съд. Там към този момент има дело против Дичев за укриване на останките от убития Юмер. Той бе убит на 4 август т.г. Брокерката Бахлова пък изчезна на 29 октомври м.г., откакто излязла от вкъщи на майка си за среща. Разследващи считат, че тя е убита същия ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР