Няколко хиляди души излязоха на протести в Израел с искане

...
Няколко хиляди души излязоха на протести в Израел с искане
Коментари Харесай

Хиляди израелци поискаха незабавното освобождаване на заложниците

Няколко хиляди души излязоха на митинги в Израел с искане за освобождение на държаните в линията Газа от ислямистката формация Хамас заложници. Някои от стачкуващите още веднъж желаеха оставката на държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху.

Министър-председателят бе упрекнат, че саботира договарянията с Хамас, реализирани с интернационално ходатайство.

 
Държавата Израел загуби своя суверенитет сега, в който разреши на Хамас да ни нападне на 7 октомври 2023 г и последващите дейности. Питам: може ли страната Израел да бъде суверенна? Разбира се, че не. Единственото, което ще върне суверенитета на страната ни е прекъсване на войната и връщането на всички отвлечени.
Дани Елгарт – брат на отвлечения Ицхак Елгарт
Най-голямата покруса се случи на 7 октомври, когато бяха отвлечени стотици хора. Но протичащото се в този момент е доста по-лошо. Отношението на държавното управление към всички нас и почтените отвлечени жители, които към момента са в Газа. Те би трябвало да главен приоритет на държавното управление.
Идит Охел – майка на похитен израелец

Стотици протестиращи в Тел Авив блокираха придвижването по някои от основните пътни артерии в града, като минимум седем стачкуващи са били задържани.

Бойци на радикалната палестинска формация Хамас реализираха изненадващо нахлуване против израелска територия на 7 октомври предходната година. Според израелски данни ислямистите са умъртвили 1200 души, повече от които цивилни, и са отвели в плен в линията Газа към 250 души. По време на подписаното помирение част от заложниците бяха освободени.

По информация на Израел в Газа са останали 136 души в плен на Хамас, като за 30 се допуска, че са мъртви. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР