Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин, съобщи

...
Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин, съобщи
Коментари Харесай

`Експлозии разтърсиха Киев

Няколко детонации раздрусаха украинската столица Киев рано тази заран, заяви Ройтерс, като се базира на кмета на града Виталий Кличко.

„ Ракета беше свалена край Киев. Противовъздушната защита работи! “, написа Кличко в канала си в Телеграм.

В известието си Кличко добавя, че гърмежи са били чути в няколко региона на Киев, в това число в историческия квартал Подил, прецизира Българска телеграфна агенция.

Според първичните данни на кмета и на военната администрация няма потърпевши при съветското нахлуване. Военната администрация в Киев заяви, че повече от 40 движещи се към столицата цели, в това число дронове и ракети, са били свалени от противовъздушната защита.

Атаката в тази заран е 15-ата против украинската столица от началото на май. В неделя Киев беше подложен на една от най-мащабните съветски офанзиви с дронове от началото на войната, като по изказвания на украинския президент Володимир Зеленски украинската защита е съумяла да я отблъсне съвсем напълно.

Изглежда, че днешната офанзива е била комбинирана – с ракети и дронове. Засега мащабът ѝ не е прочут. Според очевидци в столицата са се чули няколко мощни детонации, а в цяла Украйна сутринта беше оповестена въздушна паника.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР