Няколко дни след като омбусманът Диана Ковачева алармира, че хиляди

...
Няколко дни след като омбусманът Диана Ковачева алармира, че хиляди
Коментари Харесай

БСП и социалният министър си размениха обвинения заради липсата на лични асистенти

Няколко дни откакто омбусманът Диана Ковачева сигнализира, че хиляди хора са останали без персонални или обществени асистенти, депутати от Българска социалистическа партия и общественият министър Деница Сачева си размениха обявинения през медиите за създалата се обстановка.

В Народното събрание социалисти споделиха, че са отправили питания към министъра за какво за поредна година се стига до сходен проблем и по какъв начин ще бъде решен той. Според опозицията ръководещите се пробват да спестят пари на гърба на най-уязвимите.

След съвещанието на Министерския съвет през днешния ден министър Сачева разяснява, че казусът идва поради Закона за персоналната помощ, който е прокаран от тогавашния омбудсман Мая Манолова и парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". Извън обсега му остават към 13 хиляди души, от които 5 хиляди на възраст над 65 година Заради това министерството разработна национална стратегия, която да обезпечи финансиране за грижите за тези хора.

Според Сачева в прокарания от Манолова закон има признати текстове, макар че за тях има негативни мнения на специалисти и организации. Те обаче са подкрепени и от депутати от ръководещото болшинство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР