Няколко десетки хиляди лева е дарил задържаният общински съветник Бенчо

...
Няколко десетки хиляди лева е дарил задържаният общински съветник Бенчо
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев е дарил няколко десетки хиляди за последната изборна кампания на БСП в Бургас

Няколко десетки хиляди лв. е дарил арестуваният общински консултант Бенчо Бенчев на локалната конструкция на Българска социалистическа партия в Бургас по време на последната изборна акция. Това стана ясно от думите на общинския консултант от Българска социалистическа партия Чанко Мирчев пред bTV.

„ Дали са били 20, 30 или 50 не мога да ви кажа, само че е помагал, води се отчетност”, посочи Мирчев. Според него обаче е мантра, че Бенчев, който беше задържан дружно с Димитър Желязков – Митьо Очите в хотел в Истанбул, е помагал със „ стотици хиляди лв., надали не милиони”.
Над 30 претърсени адреса и нови очевидци по случая на Митьо Очите Днес прокуратурата би трябвало да заяви има ли задоволително учредения за настрана досъдебно произвеждане против Бенчо Бенчев и Несрин Узун
„ Г-н Бенчев постоянно е бил предан към Българска социалистическа партия, изповядва леви убеждения. Ако имахме някаква информация за неговите нерегламентирани връзки с престъпния контингент, нямаше да бъде повдигнат като общински съветник”, означи Мирчев.
Цял боеприпас в дома на Бенчо Бенчев (СНИМКИ И ВИДЕО) Той беше хванат в Истанбул дружно с Митьо Очите
„ Наистина е помагал, само че е несериозно да приказваме, че без неговата финансова помощ Българска социалистическа партия надали не няма да я има”, добави той.

Мирчев напомни, че Българска социалистическа партия в Бургас се разграничи от Бенчев, който не е член на партията, и изиска оставката му като общински консултант и зам.-председател на Общинския съвет в Бургас.

„ Независимо дали е член, негово морално право е да реши дали да си подаде оставката. Има решение на общинските съветници от Българска социалистическа партия, в случай че не си я подаде, да бъде отхвърлен от групата”, съобщи Мирчев.

„ Не е морално да имаш връзки и връзки с престъпния контингент. Той като политик и държавник би трябвало да знае, че обществото не толерира такива контакти”, акцентира общинският консултант от левицата.
Седемте арестувани дружно с Митьо Очите в Турция бяха предадени на Министерство на вътрешните работи Те остават в ареста за 24 часа, следва да желаяме екстрадиция за Димитър Желязков, който към този момент остава в турски арест
Той добави, че не е знаел за бизнеса сред Бенчев и Димитър Желязков – Митьо Очите.

„ Личният живот на един общински консултант е на показ, освен неговите публични изяви, тъй че всеки един от нас би трябвало да знае, че това, което прави, хората, които са към него и бизнесът, който прави, са на показ и всеки си носи своята отговорност”, акцентира Чанко Мирчев.

„ В момента текат следствени дейности. Вярвам в българския съд, той ще се произнесе дали Бенчев е отговорен или невинен”,

В общинския съвет има разногласия само на кардинална основа. Не са ставали кавги, не сме спорили за нищо друго с изключение на за това, което би трябвало да става в Бургас с цел да е един по-добър град за живеене. Не съм забелязал да има лобизъм от негова страна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР