Няколко държави от Шенген поддържат трайно проверки по вътрешните сухопътни

...
Няколко държави от Шенген поддържат трайно проверки по вътрешните сухопътни
Коментари Харесай

Няколко държави от Шенген поддържат трайно проверки по границите си

Няколко страни от Шенген поддържат трайно инспекции по вътрешните сухопътни граници, а други неотдавна са въвели спомагателен граничен надзор. Това сочат документи на Съвета на Европейски Съюз, оповестени отчасти в последните дни, откакто бяха разисквани от европейските вътрешни министри в края на предходната година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Отчита се, че Австрия поддържа трайни инспекции по сухопътните граници с Унгария и Словения; Германия - по границата с Австрия; Дания - по границите с Германия; Франция и Швеция - по всички сухопътни граници; Норвегия - по морските граници с останалите страни от Шенген. Наскоро са били въведени инспекции и по границите сред Словакия и Унгария, Чехия и Словакия, Полша и Словакия, Австрия със Словакия и Чехия, Германия с Швейцария, Полша и Чехия. По този мотив Европейската комисия е предложила по-добър продан на информация сред страните и повишение на съдействието за използване на целенасочени, а не общи инспекции.

Данните в отчета демонстрират, че в първите осем месеца на предходната година се следи понижение в броя на противозаконните мигранти, пристигнали в Европейски Съюз през Западните Балкани (от 106 хиляди през 2022 година до 81 800) и Ламанша (от 52 900 на 46 500). Същевременно се регистрира нарастване при пристиганията през централната част на Средиземно море (от 72 100 на 131 600) и през източната част (от 32 500 на 36 100).

От януари до август предходната година границите на Шенген са били пресечени от 255 милиона пасажери, измежду които са били открити 9000 случая на потребление на подправени документи и са арестувани 3646 лица. В Шенгенската система са били въведени данни за връщането на 206 333 противозаконни мигранти. Броят на полетите на европейската гранична работа Фронтекс за връщането на противозаконни мигранти се е нараснал с 80 на 100. Уточнява се, че 99 на 100 от чужденците идват в страните от Шенген законно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР