Някои злорадстват за Кирил Петков - ето, не донесъл на

...
Някои злорадстват за Кирил Петков - ето, не донесъл на
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Мафията си има главен прокурор

Някои злорадстват за Кирил Петков - ето, не донесъл на основния прокурор папки с закононарушения, а единствено имена, извадени от изявления в медиите.

Точно това е и задачата на Гешев - да потвърждава, че няма закононарушения там, където всички ги виждат, само че той не проверява. И той потрива ръце - ето, министър председателят няма доказателства.

Доказателствата, обаче, са работа на прокуратурата и основния прокурор, не на премиера и изпълнителната власт. Той по закон е задължен да се самосезира и по изявления в медиите, не да желае да му донесат на крайници.

Акцията на Гешев против премиера е повтаряне на нов глас на акцията му в президентството през лятото на 2020 година. Сега единствено е по-перфидна и не включва преторианска армия, която му лишиха. Не се знае другояче какво щеше да измисли.

Ако на някого не е станало ясно, по аксиомата на писателя Христо Калчев - Други страни си имат мафия, у нас мафията си има страна.

Налага се отново да изреждаме какви са закононарушенията на Борисов, и даже на самия основен прокурор. И по какъв начин отхвърлят да проверяват скандални обстоятелства и събития.

Гешев е наслада - пишеше по плакатите на мутри с татуирани мъртвешки глави, когато го избираха за основен прокурор. Мафията си има и агитки, и шпицкоманди, параполиция, частни бюра за следене и подслушване, държавни чиновници по всички институции, медии.

Има си и основен прокурор.

Иван Бакалов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР