Някои явно искат да влезем в еврозоната през задния вход,

...
Някои явно искат да влезем в еврозоната през задния вход,
Коментари Харесай

Румен Радев: ЦИК е независим орган и не трябва да има вмешателство в работата ѝ

Някои очевидно желаят да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха в политиката. Така президентът Румен Радев разяснява нападките на някои партии, че служебното държавно управление е саботирало приемането на страната ни в банковия съюз. Радев посочи, че служебния кабинет не може да компенсира неналичието на политическа воля.

Пред публицисти президентът обърна внимание и на решението на ЦИК за общо броенето на хартиените и машинните гласове. По думите му не би трябвало да се насажда съмнение в изборния развой, както и не трябва в допълнение да се обезличава машинното гласоподаване.

Централната изборна комисияе самостоятелен орган и не би трябвало да има вмешателство в работата ѝ, разяснява президентът Румен Радев по поводрешението за общо регистриране в протокола нагласовете от хартиените и машинните бюлетини.Очакванията на президента са в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече бистрота, а не противоположното.

Румен Радев обърна внимание и на обвиняванията към служебния кабинет поради приемането ни в ерозоната. По думите му служебното държавно управление е постигнало най-големия прогрес към еврозоната - подписването на Меморандума за произвеждане на евромонетите.

Той добави, че влизането в еврозоната не е въпрос на надхитряване и шмекеруване, а на първо място на доверие.

Радев посочи, че влизането ни в банковия съюз ще докара до основни стопански изгоди, само че най-важното е в това да бъдат убеди жителите.

Държавният глава разяснява и нещастието с мигранти край Локорско, като съгласно него случаятясно е посочил, че правораздавателните органи у нас би трябвало да подходят по радикално друг метод към закононарушенията с трафик на мигранти.

Според президента „ самохвалствата за нулева миграция отпреди години ” демонстрират, че се е водела политика на снишаване, безучастие и липса на действителна битка с незаконния трафик. Като напомни какво е представлявал по това време столичнияЛъвов мост.

Радев регистрира, че в последните месеци страната ни е успялаубеди и Европейската комисия, и Съвета, и всички сътрудници, че защитата на границата не е ангажимент единствено на страните от първа линия, а на всички страни членки. Президентът посочи, че в четвъртък у нас пристигатпредставители на Европейска комисия, като чака забележителна поддръжка и като финансови средства, и като съоръжение.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР