Някои ястия се комбинират с алкохол повече от добре. Почти

...
Някои ястия се комбинират с алкохол повече от добре. Почти
Коментари Харесай

Алкохолът, подходящ за ползване при готвене

Някои ястия се комбинират с алкохол повече от добре. Почти всеки знае кой алкохол с какво ястие се сервира. Съществува опция обаче доста типове алкохол да се влагат при самото готвене, което усъвършенства усета на продуктите или пък съкратява времето на готвене. Ето кои типове алкохол са подобаващи и за какви храни.

Картофки и бира

 Картофки с бира

Картофките с бира е класика при поднасяне на това ястие. Пивото обаче може да влезе в приложимост и при готвене на картофите. Когато се вършат картофки на фурна, вместо водата, която се налива, може да се постави светла бира в същите пропорции. По-добре питието да е от леките, с цел да се избегне нагарчащият усет, който се получава при по-голямо наличие на малц. Накрая се покрива с фолио и се пече по познатия метод.

Водка с пилето

За разлика от останалите типове алкохол водката не има остатъчен усет. Затова тя е съвършена съставна част за всевъзможни маринати за месо от птици. Прави месото доста нежно, напряко топящо се на усет, и в това време се изпарява при печенето.

Вино и разнообразни типове месо

 Телешко във вино

Червеното вино и алените меса, бялото вино с бели меса е класика, която важи и при подготвяне на маринати. Когато алкохолът се прибавя в самото ядене, при топлинната обработка то прониква в месото и усетът му се трансформира. Затова виното би трябвало да е междинен или висок клас, в случай че ще се прибавя в процеса на готвене.

С алено вино се вършат кебапи и маринати, както и яхнии. Ако месото е киснало в марината с алено вино, не трябва да се прибавя още при готвенето, тъй като ще се насити прекомерно мощно и това ще убие подправките. Имайте поради, че виното има свойството да стяга месото, а не да го отпуска.

За белите виновност важат същите условия. Те може да се прибавят при готвене на птиче месо, риба, морски блага.

Узо и даровете на морето

 Узо е подобаващ алкохол за морски блага

Когато става въпрос за морска храна, напитките с анасон като узото и мастиката са доста подобаващи. При готвене алкохолът се изпарява, оставяйки един прелестен благоуханен свършек на блюдото.

Коняк в тандем със сушени плодове

Ако сушените плодове ще се употребяват в плодови салати или десерти, добре е да се наквасен в малко коняк или бренди. Непременно висококачествени. От алкохола плодовете разпростират усета и аромата си и в това време стават по-меки и вкусни за ядене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР