Някои учени все по-често започват да твърдят, че цветът на

...
Някои учени все по-често започват да твърдят, че цветът на
Коментари Харесай

Цветът на очите показва какви здравословни проблеми имаме

Някои учени все по-често стартират да настояват, че цветът на ирисите ни може да покаже към какви заболявания сме предразположени. Очите ни към този момент могат да ни покажат какви рискове ни грозят и по какъв начин да се предпазим от тях. Ето заболяванията, към които може да сте предразположени съгласно цвета на очите ви.
1. Кафяви очи - колкото по-тъмни са очите ви, толкоз по-голяма отбрана имат те и слънчевите лъчи доста мъчно могат да ви навредят. Хората с тъмни очи по рождение имат по-силна защитна преграда, която избавя здравето на очите и кожата им. При тях вероятността от насърчаване на рак на кожата или перде на очите е доста по-малка. Това не значи, че не би трябвало да се пазите. Хората с кафяви очи обаче по-лесно развиват виталиго, което е болест на кожата и косата и по-лесно се пристрастяват към алкохол и имат по-високи равнища на стрес.
2. Лешникови очи - хората със ярко кафяв ирис са податливи на депресивни положения и стрес. Също по този начин, при тях по-лесно се развиват болки в тялото, за разлика от тези със сини или зелени очи. Ето за какво, в случай че очите ви са тъкмо в подобен цвят, добре е да помислите за занимания, които ви защищават от напрежението като йога, да вземем за пример.
3. Сини очи - хората със сини ириси са податливи на алкохол, което обаче не е потвърдено за какво е по този начин. Учените признават, че са нужни още доста проучвания, с цел да бъде потвърдено за какво хората със сини очи имат уязвимост към алкохола. Ако въпреки всичко имате подобен цвят на очите, внимавайте с количествата алкохол, които приемате и честотата.
4. Зелени очи - тези хора рядко страдат от меланхолия и мъчно се поддават на каквъто и да е стрес. Те са доста мощни характери, само че UV отбраната им е доста слаба и са податливи на кожни проблеми свързани със слънцето. Ето за какво, в случай че очите ви са такива, инвестирайте в слънцезащита. Никога не излизайте от у дома без очила и без да сте се намазали със слънцезащитен крем.
5. Зачервени очи - всеки от нас е имал дни, в които очите му са червени. Причините могат да бъдат доста. По-важното, че в случай че няколко дни поред очите ви са зачервени, би трябвало да се консултирате с доктор.При по-възрастните хора зачервените очи се дължат на меланхолия. Фактори могат да бъдат недоспиването, нечистата околна среда, спукани кръвоносни съдове, сухота, алегрия и други Трябва да пазите очите си и от компютъра и телефона, тъй като те излъчват светлина, която е доста нездравословна. Ако на ден работите по повече от 3 часа на компютър, си купете очила със специфичен предпазен пласт, който да защищава очите ви.
6. Жълтеникави очи - в случай че бялата част пожълтее, то е доста евентуално да имате проблеми с черния дроб, по тази причина неотложно потърсете лекарска помощ. Пожълтелите очи могат да са признак на жълтеница или алкохолизъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР