Някои туристически капани са очевидни. Всеки е виждал например някой

...
Някои туристически капани са очевидни. Всеки е виждал например някой
Коментари Харесай

Туристическите капани, които дебнат в Европа

Някои туристически клопки са явни. Всеки е виждал да вземем за пример някой бляскав билборд по автомагистралите, който популяризира обещано място като най-хубавото. Но има и някои тънки примамки, без значение дали става дума за по-неизвестна забележителност или добре позната атракция.

В тази връзка Businesss Insider показва няколко туристически капани на Стария континент и ето част от тях:

Мона Лиза, Париж

Известната картина Мона Лиза в действителност е много дребна като размер. И с цел да я види един екскурзиант от близко, би трябвало да се пребори с голяма навалица от гости. Лувъра обаче изобилства от забележителни творби на изкуството, които също заслужават внимание.

Гондолите във Венеция

Да се качи на голяма гондола, водена от някой, облечен по метод, който чужденците си показват, че е типично италиански, е едно от най-старомодните неща, що се отнася до туризъм във Венеция. А когато гондолиерът стартира да пее, това ще коства в допълнение.

Вместо това Венеция предлага разходки по каналите в по-малки по размери лодки, които също са обичайни за локалните поданици.

Манекен Пис, Брюксел

Тази дребна скулптура на момченце е голяма атракция. И макар че не е толкоз вълнуващо произведение на изкуството, пред фонтана се струпват големи тълпи.

Камъкът на красноречието, Бларни

Легендата гласи, че в случай че се целуне камъкът в Бларни, то този акт ще донесе мърдост и заложба. В реалност ужасно доста хора са целували този камък, което от хигиенична позиция не е доста прелестно. Ирландската околност предлага огромен набор от естествени хубости и гледки, на които можете да се насладите вместо това.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР