Някои продукти от списъка за здравословен начин на живот не

...
Някои продукти от списъка за здравословен начин на живот не
Коментари Харесай

Здравословните храни, от които всъщност напълняваме

Някои артикули от листата за здравословен метод на живот не са толкоз елементарни, колкото наподобяват. Ако не контролирате количеството им в диетата си, елементарно можете да натрупате непотребни килограми. Това е по този начин, тъй като те имат прекалено много калории. Какви условно диетични храни би трябвало да се лимитират, с цел да не се напълнява, сподели ендокринологът и диетолог в SM-Clinic Дария Губарева.

Кои диетични храни ни карат да напълняваме?

Храните, за които диетолозите ни поучават да внимаваме:

- ядки и семена

- растителни масла (слънчогледово, царевично, маслиново, тиквено и др.)

- авокадо

Те са цялостни със здравословни мазнини, само че има и доста калории, означи Губарева в изявление за Gazeta.Ru. За да избегнете напълняване при здравословно меню, количеството на тези артикули би трябвало да се управлява.
 Те съдържат потребни мазнини, които поддържат сърцето ни крепко, грижат се за мозъка и бистрата памет.
Колко здравословни храни да ядем, с цел да избегнем напълняване?

Ендокринологът поучава да не се ядат повече от три супени лъжици растително масло, три половинки малко авокадо и една шепа ядки и семена дневно.

Колко нездравословно е авокадото?

Авокадото се трансформира в същински шлагер за всички, които съблюдават здравословна диета. Този плод обаче не постоянно е потребен за здравето, предупреждава гастроентерологът и диетолог Шафаг Садигова.

В допълнение към наличието на калории, авокадото има и други нездравословни свойства. Например, може да провокира алергични реакции. Има две форми на алергия към авокадо: - обвързвана с реакция към дървесен прашец. Проявява се като сърбеж и инфектиране в устата и гърлото в границите на един час след консумация на авокадо; - синдром на латексовия плод, който се демонстрира с уртикария, повръщане и коремна болежка. Възможни са и животозастрашаващи положения.

(Във видеото може да научите повече за: Здравословни храни със скрити калории)

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР