Някои от сочените за приближени на Митьо Очите са активни

...
Някои от сочените за приближени на Митьо Очите са активни
Коментари Харесай

Рекет, насилие, погроми – погребалният бизнес в Бургас


Някои от посочените за доближени на Митьо Очите са дейни точно в траурната сфера

Продължава издирването на несебърския необут Димитър Желязков – Митьо Очите. 19 считани за негови доближени през вчерашния ден бяха задържани при огромна полицейска интервенция.

Според прокуратурата става дума за проведена незаконна група за рекет и разпространяване на опиати с огромно въздействие в цялата страна. Оказва се, че част от арестуваните имат общо и с… погребалния бизнес.

Пред камерата на bTV Румяна Черкезова от една от траурните организации в морския град описа, че години наред е имала проблеми с трима от задържаните – Йордан Въчев – Данчо Ларша и братята Пишиеви.

По думите й Ларша на всяко 10-то число от месеца получавал пари, които не е изработил – първо по 100 лева, а по-късно – по 150 лева от всяко заравяне. Освен това компанията трябвало да му превежда осигуровки.

Отношенията им се влошили, откакто той не предпазил компанията от санкция от Национална агенция за приходите. Спрели да му заплащат.

Дъщерята на Черкезова била другарка на единият от братята – Иван Пишиев. „ Той стартира да ме рекетира доста повече, в сравнение с Йордан. Няколко пъти ме би, малтретираше щерка ми, тя избяга измежду нощ от личния си дом”, описа дамата. Тя била принудена да трансферира джипа си на Владислав Пишиев.

Междувременно офисът й бил разрушен, една катафалка – потрошена, а друга – изгорена.

В същото време Румяна Черкезова акцентира, че „ в нашия бизнес – погребалния, Очите няма нищо общо”, а също и че не знае за незаконна активност на различен от арестуваните – Радослав Николов – Рачо.

В региона другояче изобилстват лепенките на охранителна компания „ Аркус”, към която Димитър Желязков на няколко пъти е споменавал, че е съветник.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР