„Някои от сега отстранените служители на службите за сигурност мълчаха

...
„Някои от сега отстранените служители на службите за сигурност мълчаха
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: Стига са взривявали отвътре държавата!

„ Някои от в този момент отстранените чиновници на службите за сигурност мълчаха до момента комфортно, тъй като заемаха комфортни позиции. Всички те са резултат на едни кръг, като започнете от сполучливия опит да бъдат овладени службите още с идването в НСС на господин Атанасов и неговия екип в Министерство на вътрешните работи, там които бяха дружно, по-късно сред тях също се появи спор, което докара до един отчет по поръчка на господин Атанас Атанасов, в чието правене участваха част от тези чиновници, които се загатват в този момент по отношение на споровете. Те пък по-късно доста му се отблагодариха, като го кръстиха „ Гном “ в една разработка, която откриха против него… “, разяснява Стойчев.

„ За страдание през годините институциите като президент и министър на вътрешните работа са знаели за всичкото това и никой не обърна внимание по какъв начин тези хора по един пълзящ метод завоюваха позиции, подкрепяни от избрани политико-олигархични кръгове. А е имало назначени инспекции във връзка с част от тези чиновници, в този момент гръмогласно заявяващи за несправедливото им премахване, тези инспекции са изпращани и до основния прокурор “, сподели още той.

По мотив казаното от някогашния заместник-началник на ДАНС Недялко Недялков, че допускът до класифицирана информация е лишен на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашко поради това, че е изнасял държавни секрети и не е ли трябвало да има следствие по Наказателния кодекс против Рашков, Стойчев уточни, че Рашков е бил възпрепятстван през годините, а от Бюрото за надзор над специфичните разследващи средства е бил изваден.

„ За да я няма тази задълбочаваща се политизация и с цел да бъде витална страната, би трябвало оптимално да разграничим управляващите и институциите, само че и синхронно работещи за публичните и цивилен ползи “, заключи Стойчев.

„ Стига са взривявали от вътрешната страна страната! Нека основният прокурор също да отговори на тези въпроси “, прикани специалистът по национална сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР