Някои от нещата, които правим всеки ден може да бъдат

...
Някои от нещата, които правим всеки ден може да бъдат
Коментари Харесай

11 обикновени неща, които могат да ви вкарат в затвора в някои държави

Някои от нещата, които вършим всеки ден може да бъдат изцяло неразрешени в други страни, по тази причина деликатно проучвайте културата на страната, към която сте се насочили, преди да я посетите. Тук сме изброили няколко образеца, някои, от които много налудничави:
1. Дъвченето на дъвка
Улиците на Сингапур са неповторимо чисти, а броят закони, които се отнасят до това, оказват помощ доста. Те имат ужасни санкции за замърсяване и пушене на обществени места. А продаването на дъвки в страната е неразрешено – може да ви глобят, в случай че се опитате да внесете дъвки в страната. Само някои дъвки, най-често употребявани с медицински цели, са разрешени и то в аптеките.
2. Носенето на несъответствуващи облекла
В доста мюсюлмански страни би трябвало да се обличате непретенциозно, с цел да не привлечете нежелано внимание, изключително в случай че сте жена. Дрехите би трябвало да прикриват върха на ръцете и краката, би трябвало да бъдат свободни, а бельото би трябвало да бъде прикрито. Иран и Саудитска Арабия изискват дамите да покриват изцяло ръцете и краката си, както и да носят шал за глава. В Иран, в случай че не следвате дрескода, най-голямото наказване е да ви накарат да се приведете в условия тип. Но в Саудитска Арабия това може да докара до затвор.
3. Спиране на автомагистралата
Забранено е да ви свърши горивото на автомагистралата в Германия. Нямате право да спирате по каквато и да е причина. Да вървите по автомагистралата пък е напряко неуместно. Всички тези неща ще ви костват солена санкция, а може и да застрашат живота ви.
4. Да отсечете кактус
Някои растения в Аризона, Съединени американски щати са предпазени от закона. Ако ги отсечете, това се смята за кражба и може да ви коства няколко години в пандиза. Кражбата на кактуси е постоянно срещано закононарушение, а на един кактус му трябват десетки години, с цел да израсте, по тази причина и ограниченията против незаконната активност са толкоз затегнати.
5. Тичане
Тичането в групи е нелегално в източноафриканската страна Бурунди, тъй като се считало, че по този начин хората провеждат протести против властта. Може да тичате сами, само че двама или повече души се считат за група. Някои хора отиват в пандиза за това.
6. Съвместно общуване без брак
В ОАЕ има прецизен закон, който не разрешава на хората да живеят дружно преди брака. Ако нарушите този закон, полицията ще нахлуе в дома ви и ще ви затвори. Не може да останете и в хотел с половинката си, в случай че не визиите брачно удостоверение.
7. Свети Валентин
Саудитска Арабия и Пакистан не разрешават празнуването на деня на влюбените, тъй като е против мюсюлманските обичаи и разсейва хората от любовта към Бог. Картичките за Свети Валентин, рекламите и поздравите са прецизно неразрешени и се санкционират с арест. В 4 града в Индонезия са се провеждали митинги против тази възбрана.
8. Публични прояви на привличане
Целувките на публично място могат да ви вкарат в пакост в Иран, ОАЕ, Катар, Пакистан и Оман. На тези места се счита, че е недопустимо и се санкционира с санкции и затвор. Отбягвайте да вършиме това и в Индия, Индонезия и Тайланд.
9. Хранене на публично място
През свещения месец на Рамадан, на мюсюлманите не им е разрешено да се хранят и да пият денем. В ОАЕ човек, който се храни и пие на публично място денем, може да бъде осъден с санкция, даже и да не е мохамеданин.
10. Обида против властта
Избягвайте да говорите обидно против Краля, когато сте в Тайланд. Кралят се уважава по метод, който западните култури не могат да схванат. Определението за засегнатост не е изцяло ясно, тъй че даже и изтърването или настъпването на монета с лика на Краля може да ви заведе в пандиза.
11. Консумацията на алкохол
Алкохолът е против мюсюлманските правила, тъй че внимавайте, когато посещавате мюсюлманските страни. В Саудитска Арабия е изцяло противозаконен. Багажът на туристите се ревизира на летището. Невъзможно е да купите алкохол в страната. Ако ви заловен да пиете, ви грози пожизнен затвор. Има забрани или ограничавания и в Иран, ОАЕ, Кувейт, Либия, Бангладеш, Судан, Йемен, Малдивите и някои елементи на Индия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР