Някои от най-силните и интересни политически проявления могат да бъдат

...
Някои от най-силните и интересни политически проявления могат да бъдат
Коментари Харесай

Как група феминистки създаде най-успешната терористична група в САЩ

Някои от най-силните и забавни политически проявления могат да бъдат открити след средата на предишния век, когато всеки безбожник се е гледал под флага на комунистическата идеология. За страдание откриваме, че информацията и пропагандата работят сполучливо и до момента в който на изток се приказва за пълноправие и независимост на труд, това е единствено една добра рекламна акция и проявление единствено на позитивите.

Пропагандната машина работи извънредно добре и в един миг съумява да покори сърцата и на група тексаски студентки и един някогашен комунистически публицист, който се включва в организацията на 19-майските комунисти. Датата е определена в чест на Малкълм Екс и виетнамския водач Хо Чи Мин. По претекстове на доста други организации в Европа, главният зложелател ще бъде империализмът.

Мнозина показват гласно своето противоречие, само че това ще е единствената формация, която ще прибегне до високи равнища на принуждение. Жените от Тексас ще употребяват всички сили, с цел да влязат в класацията на първата известна политическо-идеологическа терористична група. Заниманията са обвързани с привличането на мъже за идеята, откриването на някои от постовете в сигурността на страната, както и подготовката за основаването на военна група, която да работи напълно под прикритие в борбата против главният зложелател. След време даже издават и книга на име „ Тази вечер ще взривим Капитолия “.

Лирическите герои са представители на междинната класа, добре образовани и най-вече хора от европеидната раса, които са минали дългата пътека за битка с анти-военните ограничения, затвърждавайки гражданската позиция против тероризма. И до момента в който през 1978 година всичко се върти към слагането на плакати и графити, рисуването на апели и още доста други. Една година по-късно стартират нападенията на бронирани коли, организирането на бягства от пандиза и още доста други. Две от известните лица са Уилям Моралес от Пуерториканската националистическа група, както и Асата Шакур от Черната Освободителна войска. До през днешния ден въпросните се търсят от ФБР и се счита, че най-вероятно живеят в Куба.

Пробивът на стената в пандиза става благодарение на експлозиви, откраднати от строителна площадка. След освобождението на героите, дамите ще получат информация за създаването на тротил и стартират да се въоръжават все по-сериозно. На 7 ноември към 11 часа вечерта на далечната 1983 година ще се обадят в Капитолия и ще предупредят всички да се изтеглят. Около 10 минути след сигнала ще последва експлозия в северното крило на постройката – няма потърпевши. Щетите от гърмежа възлизат на сумата от близо 1 милион $. В идващите 20 месеца сред 1983 и 1984 година ще бъдат ударени постройките на ФБР, Израелиските Авио Индустриални здания и консулството на Южна Африка в Ню Йорк.

Други бомби ще се детонират във Форт МакНеър и Сградата на флотата (тя даже ще бъде ударена два пъти). Методът на удар е постоянно еднакъв, първо се изпраща предизвестие за изпразване на постройката, а по-късно и известие до медията с готовност за безредица и вълнения против американския империализъм. Една от организаторките е Линда Сю Евънс, която се разказва като момиче, отгледано с царевица и радикализирано в университета в Мичиган по време на Виетнамската война.

Благодарение на интензивността на университета излиза наяве, че крайните леви убеждения са повече от рискови. Друга партньорка в тази значима задача е Сюзън Розенберг, която пътува до Куба и се среща с другарската бригада на Фидел Кастро. Помощ дава и Силвия Баралдини – италианка по генезис и част от Метеорологичния под земята свят. Привличат се и хора като лекар Алън Бъркман.

Успехите в атентатите идват и с цена – групата става параноична и се опасява, че все по-често може да бъде разкрита. През 1985 година създателите на терора ще се издадат сами, започвайки да записват своите букви. ФБР бързо съумява да събере всички въпросителни на едно място и да построи профил, с който да стартира своя лов. Веднага след залавянето идват и редица проучвания, тъй като въпреки всичко се приказва за самоуки и много сполучливи терористи, чийто хрумвания просто са били слаби за развиване и водят до неналичието на триумфи. От друга страна, в случай че обърнем внимание на Ислямска страна, там полето за изява е толкоз огромно, че крайният резултат продължава да изненадва обществото. При залавянето и разглеждането на бойния боеприпас, М19 са разполагали с задоволително тротил и картечни револвери Узи, автоматизирано оръжие и спомагателни рязани ловни пушки, с които да се пазят.

Цяло знамение е, че са хванати преди да се стигне до нови и по-големи кръвопролития, но предвид на триумфите, възможностите им да продължат свещеното дело не са по никакъв начин дребни. Разбира се, Съединени американски щати през днешния ден има различен проблем, който се събира под флаговете на Антифа – организацията приказва, че се бори против расизъм и фашизъм, въпреки и методологията им да не се разграничава изключително от всички останали и посочени в манифеста на тази формация. Тук има и още една значима детайлност, на която би трябвало да се обърне внимание – претекстовете, които най-сетне ще съберат всички външни фактори.

Създаването на М19 става благодарение на Виетнамската война, принуждаването на обществото да тръгне на война и неналичието на каквито и да било права на ветераните след войната. Звучи парадоксално, само че при съществуването на земетресения в обществото, внезапни промени, ограничавания и даже насила. Ето за какво в днешно време думи като митинг, протест и вероятно принуждение ще прокарват раздялите сред едно общество. Все отново, поляризацията има и плюсове, само че единствено за индивидуалистите, които имат желанието да извлекат оптималните изгоди. Историята е обречена да се повтаря, единственото незнайно ще е единствено името на другите организации и предлагани утопии, в които сляпо да се има вяра.  И въпреки всичко дано се замислим, в случай че група студентки могат да доближат до Капитолия, то най-вероятно и всеки различен може да го направи!

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР