Някои от най-добрите продукти за грижа за кожата не са

...
Някои от най-добрите продукти за грижа за кожата не са
Коментари Харесай

Добра идея ли е да използваме кокосовото масло в грижата за кожата

Някои от най-хубавите артикули за грижа за кожата не са изкуствено основани, в лабораторни условия. Със своите антибактериални, противовъзпалителни и антивирусни свойства кокосовото масло е едно от най-хубавите естествени средства, които могат да създадат чудеса с кожата ни, изключително, в случай че се ползва по верния метод.

Кокосовото масло се получава посредством сплескване на бялата, " месеста " част на плода. Произвежда се в нерафиниран и пречистен вид. Нерафинираното масло не се подлага на спомагателна обработка, до момента в който рафинираното минава през по-дълъг софтуерен развой, с цел да се обезврежда, почисти и избели оптимално.

И до момента в който рафинираната версия на продукта е по-подходяща за готварски цели, кожните лекари препоръчват нерафинираната версия за грижа за кожата.

Приложено непосредствено върху нея, маслото намаляване на признаците на стареене и тъмните петна, успокоява леки кожни лезии и драскотини и подкрепя заздравяването посредством повишение на равнищата на антиоксиданти и колаген.

Редица изследванията демонстрират, че кокосовото масло оказва помощ за предотвратяване на загубата на влага и обезпечава отбрана от външни фактори като химикали и алергени.

Тези изгоди заслужават внимание, защото кожата е най-големият орган на човешкото тяло. Нейното положение е измежду главните индикатори за положително здраве. И всяко нарушаване може да докара до напредване на хронични кожни болести като атопичен дерматит или екзема - хронични кожни болести, за които е потвърдено, че чистото, нерафинирано кокосово масло в действителност оказва помощ.

Маслото обезпечава защитна преграда против дразнители от околната среда и нездравословни микроорганизми. Но не пази от нездравословните слънчеви лъчи, обратно на схващанията на мнозина, предизвестяват от USA Today.

Що се отнася до кожата на лицето, макар че кокосовото масло е мощно хидратиращо, би трябвало да се има поради, че не е уместно за всеки вид кожа. Кожата на някои хора даже реагират даже отрицателно на него, изключително при тези с мазна, склонна към акне, защото има вероятност да запуши в допълнение порите.

Затова в региона на лицето, маслото е добре да се употребява деликатно, даже първоначално да се нанася единствено в малко количество, с цел да се види по какъв начин реагира кожата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР