Някои от големите длъжници към Националната агенция за приходите вече

...
Някои от големите длъжници към Националната агенция за приходите вече
Коментари Харесай

Големи длъжници към НАП готови да платят задълженията си

Някои от огромните длъжници към Националната организация за приходите към този момент са индикирали пред данъчните, че желаят да стартират да заплащат отговорностите си. Това съобщи служебният министър на финансите Асен Василев по време на брифинг, извършен през днешния ден в София.

По думите му, Национална агенция за приходите са почнали да трансформират фокуса си към събиране на огромните задължения, защото до момента приходната организация се е занимавала със сибиране на задължения от дребни компании.

„ Давам ви образец - до момента фокус на Национална агенция за приходите са били фризьорските салони, вие ми кажете какъв брой може да се събере от тях и каква е вредата в случай че не бъдат събрани (тези дългове), вместо да събираме от компаниите, които дължат стотици милиони”, сподели Василев.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Малко на брой компании генерират огромна част от неплатените дан...

През предходната седмица финансовото министерство, като общата сума на отговорностите доближава близо 10 милиарда лв.. Оказва се, че под 2000 компании са генерирали към 70% от всички задължения към хазната. Съществува действителна опция част от тези отговорности да бъдат отписани заради приключване на 10-годишна отминалост.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР