Някои обичаха плейъра и минисмартфона от Apple, браузъра от Microsoft

...
Някои обичаха плейъра и минисмартфона от Apple, браузъра от Microsoft
Коментари Харесай

Некролог за мъртвите: джаджи, услуги и марки, които няма да видим отново ВИДЕО

Някои обичаха плейъра и минисмартфона от Apple, браузъра от Microsoft и марката Blackberry, а някои ги мразеше, само че всички тези софтуерни артикули имат едно общо нещо - през 2022 година те престанаха да съществуват. Каналът  състави малък „ некролог за мъртвите “.
Apple iPod
Преди двадесет и една години тази стилна кутия плени душите на меломаните по света. Обемът на твърдия диск беше вманиачен по това време 5 GB, а Стив Джобс персонално излезе със слогана:  " 1000 songs in your pocket " (1000 песни в джоба ви).

С течение на времето смарт телефоните изместиха компактните аудио плейъри, а феновете на „ топъл лампов тон “ минаха към професионални компактни джаджи с високоспециализирани аудио процесори. Любителите на портативната музика се трансфораха в част от богатите и уважавани хора. Например, моделът Astell&Kern A&ultima SP200T струва съвсем $2500. И това надалеч не е границата.



Между другото, по време на съществуването си бяха продадени около 450 милиона iPod от всички модели. През лятото Apple разгласи, че последният модел плейър iPod touch ще бъде спрян от произвеждане.
Браузър Internet Explorer от Microsoft
Ако изпишете всички проклятия, които потребителите изляха по адрес на този браузър, тогава те евентуално биха били задоволителни, с цел да стигнат до Луната и назад. Но това беше първият безвъзмезден браузър! Да, да, през далечните 90-те години хората трябваше да заплащат страхотни пари освен на доставчика, само че и 40 $ за закупуването на браузъра Netscape Navigator.

За страдание, Internet Explorer не можа да се конкурира с Chrome, Opera и Firefox и по този начин след повече от 25 години в мрежата, Internet Explorer беше публично спрян на 15 юни.
 Microsoft Edge браузър  
Но като феникс, Internet Explorer е възкресен под формата на Microsoft Edge (базиран на Chromium). Сега той може да прави всичко, което е привично за Chrome и поддържа същите разширения и добавки. Според прегледите на потребителите, Microsoft най-сетне съумя да направи добър браузър, който също така ви разрешава да употребявате всички услуги на ИТ колоса гратис. Например браузърът Edge дава безвъзмездна работа с Word, Excel и други
Марка Blackberry
„ Това, което не може да почине мъртво “, обичат да се майтапят почитателите на тази марка за Blackberry, продължавайки да употребяват смарт телефони „ blackberry “. Но през януари Blackberry изведе от употреба инфраструктурата и услугите, които поддържаха патентованата операционна система за смарт телефони. Сега старите модели просто се трансфораха в " набиратели ", а моделите на операционната система Android изгубиха поддръжка за извънреден програмен продукт.

Но през 1999 година канадският Research In Motion седеше на лаврите на най-хубавия производител на комуникатори за корпоративния бранш. Патентованата технология направи допустимо криптирането на цялата бизнес преписка благодарение на услугите на мобилните оператори. Дори президентът на Съединени американски щати Барак Обама активно използва Blackberry, а Министерството на защитата на Съединени американски щати позволи потреблението им в армията.
 
Но съперниците и безплатните протоколи за криптиране погребаха в миналото сполучливата компания. В резултат на това подразделението за мобилни телефони беше продадено на китайците, а самата компания се концентрира върху профилирани решения за ИТ бизнеса.
Сервиз Мета портал
След големия триумф на неговата обществена мрежа и закупуването на WhatsApp, Марк Зукърбърг реши да стъпи крепко в корпоративния бранш в сегмента за видео и конферентни връзки. За задачата е основана услугата Meta Portal, която включва произвеждане на модели интелигентни екрани и видеотелефони.

Продуктовата линия се състои от четири модела (Portal, Portal+, Portal TV и Portal Go). Те позволиха видео чатове през Messenger и WhatsApp. Уеб камерата автоматизирано мащабира и наблюдава придвижването на потребителя. Умният персонален помощник Alexa на Amazon употребява персонални данни за ориентиране на реклами.

 

Въпреки това, продуктът, както се споделя, " не излетя " и техническият шеф на Meta Андрю Босуърт призна, че е толкоз мъчно да се навлезе в корпоративния сегмент, че не възнамеряват да влагат повече в тази посока. През ноември Meta уволни чиновниците, работещи в Meta Portal.
Смартфон iPhone 12 mini от Apple
Трудно е за поверие, само че може би за първи път Apple стана жертва на „ обществения звук “, разреши си да се поддаде на публичното мнение и в последна сметка загуби.

Само преди няколко години техно общността беше разтърсена от стенанията на потребителите, че актуалните смарт телефони са " лопати ", т.е. те имат прекомерно огромен диагонал на екрана, заради което удобството при потреблението им е доста подозрително, а през лятото нормално се стремят да изскочат от джобовете им. Да, почитателите на дребните смарт телефони са малко, само че те са толкоз „ шумни “, че беше мъчно да не ги чуете.

 

Смешно, само че очевидно под въздействието на това малцинство, един от революционерите в потреблението на цифрово наличие (именно огромните екрани на устройствата на Apple изиграха основна роля тук), реши да рискува и да пусне 5,4-инчовия iPhone 12 mini през 2020 година

Феновете на мини-смартфоните бяха щастливи, само че Apple, обобщавайки резултатите от продажбите, беше тъжна и реши: повече никакви дребни диагонали!

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР