Някои кучета лаят по телевизора от вълнение, друго го правят

...
Някои кучета лаят по телевизора от вълнение, друго го правят
Коментари Харесай

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Някои кучета лаят по тв приемника от неспокойствие, друго го вършат като реакция на съответни гледки или звуци, трети – от отчаяние, а четвърти от стрес или или боязън. Понякога това може да е композиция от всичко изброено. Общото неспокойствие на кучето от всичко, което се движи на екрана, се трансформира в отчаяние, в случай че обликът изчезне. Понякога то се пробва да подражава на други животни, които гледа по малкия екран, изключително в случай че те се забавляват и издават звуци, които припомнят на вашето животно за нещо прелестно. Ако усетите, че кучето ви стартира да се разстройва, сменете канала или изключете тв приемника, до момента в който то се успокои.

Когато желаете да накарате кучето си да спре да лае по тв приемника, пробвайте, като му пуснете клипове на други животни по какъв начин се движат по екрана и издават приятни звуци. Пропуснете видеата с кучешки лай или нещо, което знаете, че нервира вашето животно. Оставете го на мира да гледа в тв приемника и да свикне с облика, който вижда.

Второто нещо, от което ще се нуждаете, е куп вкусни лакомства. Те ще се употребяват за задържане на вниманието на вашето куче, когато всички тези видеа бъдат пуснати. Седнете с кучето си пред тв приемника и започнете да възпроизвеждате един от видеоклиповете. Може да започнете с подобен, за който подозирате, че ще провокира единствено лек отговор от вашето куче. Първо пуснете клип с птици. Те са задоволително забавни, с цел да накарат кучето ви да бъде любопитно и да гледа с интерес.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР