Някои китайски компании вече са получили лицензи за износ на

...
Някои китайски компании вече са получили лицензи за износ на
Коментари Харесай

Китай одобрява лицензи за износ на материалите за чипове галий и германий

Някои китайски компании към този момент са получили лицензи за експорт на артикули от галий и германий. Това разгласи китайското министерството на търговията през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Министерството е одобрило заявки от някои компании, които дават отговор на съответните условия, сподели представителят Хе Ядонг на постоянен брифинг. Други заявки към момента се преглеждат.

Износът на артикули от германий и галий от Китай спря през предишния месец, откакто Пекин сложи нови условия за износа. Преди това имаше скок на износа на двата нишови метала през юли, свързани с производството на чипове. Тогава задграничните купувачи побързаха да си обезпечат доставките преди да стартират рестриктивните мерки.

Припомняме, че през юли Китай разгласи ограничавания върху износа на галиеви и германиеви артикули от 1 август, като част от комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон за достъпа до материали, употребявани при производството на високотехнологични микрочипове.

Новите правила изискват експортьорите на артикули от германий и галий да получат лиценз за експорт на продукти и технологии с двойна приложимост или такива, които имат евентуална военна и гражданска приложимост.

Министерството на търговията заяви, че е получило някои заявки за лиценз за експорт в средата на август.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР