Някои жени изпитват оргазъм, докато други - не. Минимум четири

...
Някои жени изпитват оргазъм, докато други - не. Минимум четири
Коментари Харесай

Учени разкриха как най-често жените стигат до оргазъм

Някои дами изпитват оргазъм, до момента в който други - не. Минимум четири от пет представителки на нежния пол не доближават връхната точка в половия акт от пенетративен секс ('вагинално навлизане - б.р.), написа в. "Дейли остарял ".

За задачите на американско изследване са допитани 1000 дами. Резултатите разкриват, че множеството от тях (80 процента) не могат да получат оргазъм без стимулация на клитора. Представителките на нежния пол, които стигат до кулминационната точка в секса единствено от вагинално навлизане, са едвам 18 %.

Близо 75 % от интервюираните дами споделят, че се нуждаят от стимулация на клитора, с цел да доближат връхната точка в половия акт или за по-качествен оргазъм.

Изследователите от Колежа по публично опазване на здравето към университета на Индиана означават също, че дамите имат "разнообразен набор " от желания, когато става въпрос за вагинално допиране, местонахождение и напън.

"Резултатите от актуалното изследване оспорват неправилното, само че необятно публикувано разбиране, че съществуват универсални полови придвижвания, които са подобаващи за всички ", споделя Брайън Додж от изследователския екип.

Ако дамите имат проблеми с оргазма, рекомендацията на сексолозите е да се концентрират не върху приемането му, а върху ерогенните си зони и половото наслаждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР