Някои иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това

...
Някои иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това
Коментари Харесай

Рашков: Някои иска да управлява, изкривявайки волята на хората, това е позор

Някои желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората. Това са позорни феномени в политическия ни живот. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на конференция за битка с трафика на хора.

Той даде изясненост дали има сигнали за други организации за пазаруване на гласове, с изключение на в Смолян.

" Огромно е желанието да се влезе във властта от някои с цената на закононарушения. Ние ще противодействаме на това. За това е служебното държавно управление и Министерство на вътрешните работи като главен притежател ще си упражнява пълномощията по закон ", сподели министърът.

„ Ние сме при започване на акцията и евентуално тези процеси ще се задълбочат – старанието, напъните и устрема на някои да подтикват жители, да гласоподават в противоречие с волята им, а на основата на нещо друго, което деформира изборите и основава заплаха резултатите от тях да дадат опция в законодателния орган да попаднат избраници, които не са получили достатъчния избор на българските гласоподаватели “, безапелационен бе Рашков.

По думите му основният секретар на Министерство на вътрешните работи е дал задоволително информация по въпроса за пазаруване на гласове и Рашков нямало с какво толкоз да го добави.
 Областният шеф на Смолян: Натискът, произволът и заканите над жителите за изборите са всекидневие Областният шеф на Смолян: Натискът, произволът и заканите над жителите за изборите са всекидневие
Предизборен напън върху жители за кого да гласоподават. За това заприказва през вчерашния ден вътрешният министър Бойко Рашков. Схемите бяха изнесени с...

" Има инспекции, които се правят и сигнали, само че коства ми се, че се пробват избрани политически сили за следващ път да организират „ изборна акция “ с напън върху гласоподаватели ", сподели още той.

Във връзка с претекстовете за, на Рашков не му е известно да са се появили разнообразни тълкования от това, което се случва. Както е известно няколко ръководители на служби след встъпването на служебното държавно управление в служба излезли в дълготраен неплатен отпуск, по този начин и в пловдивската районна дирекция на вътрешните работи шефът ѝ (Йордан Рогачев – б.р.) излязъл в отпуск по болест, а в този момент излязъл в отпуск по майчинство до есента. По отношение на него е почнало дисциплинарно произвеждане, само че по какъв начин ще завърши може да каже дисциплинарно проверяващият екип. Временно на негово място е назначен различен шеф.

„ Дирекцията в Пловдив работи обикновено и без да бъде ръководена от излезлия в майчинство Рогачев. Задържани са няколко чиновници от Трето районно ръководство, които са упрекнати за осъществени закононарушения, които уронват престижа на полицията. Каква друга интерпретация има за това, което са създали, не мога да схвана? “, ядоса се Рашков.

Според него е доста необичайно по какъв начин Рогачев не знаел какво се предписание в едно от подопечното му ръководства. Имаме и други тревожни обстоятелства, които последователно стават известни, само че е прекомерно рано да се разясняват. „ Както споделяше Симеон Сакскобургготски: като му пристигна времето “, посочи Бойко Рашков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР