Някои храни са изключително важни за здравето ни и като

...
Някои храни са изключително важни за здравето ни и като
Коментари Харесай

Защо точно сега е важно да ядем мляко и млечни продукти

Някои храни са извънредно значими за здравето ни и като такива не трябва да се лишаваме от тях. Освен в случай че не съблюдаваме вегетарианска или веган диета, или не страдаме от нетърпимост или алергия, значимо е да ги консумираме, с цел да получим съществени хранителни субстанции.
 Млекарница от село, Купаж и Домашен магазин - три магазина за български сирена от дребни производители
В търсене на съвършеното българско сирене

Три магазина с неповторими български сирена от дребни производители

Точно такива са млякото и млечните артикули. Особено в този момент по време на домашна изолираност, е доста значимо да не го изключваме от хранителния си режим, даже и в случай че можем да увеличим приема им. Основната причина е, че млякото съдържа доста витамин D, който все по-трудно си набираме през последните седмици, поради рестриктивните мерки, които постановат по-голямата част от времето да прекарваме у дома и все по-малко да се излагаме на слънце.

Млякото и млечните артикули съставляват цялостна и уравновесена хранителна група, защото те обезпечават високо наличие на хранителни субстанции във връзка с калоричното наличие, тъй че несъмнено не трябва да липсват от хранителния ни режим, изключително в този момент по време на изолираност. Млякото и млечните артикули обезпечават протеини с висока биологична стойност, въглехидрати (лактоза), мазнини, мастноразтворими витамини и минерали, изключително калций и фосфор.
 Снимка 477739

Ползи от потреблението на мляко и млечни артикули

Според изследване, оповестено предходната година в здравното списание Advances in Nutrition въз основа на информация, предоставена от Анхел Хил, лекар по биология, професор по биохимия и молекулярна биология в Университета в Гранада и от Роза Мария Ортега, лекар по фармация и професор по хранене в мадридския университет Complutense, постоянното приемане на мляко и млечни артикули е обвързвано с по-висок напредък и по-нисък риск от затлъстяване в детска възраст.
 Грузия, сиренето, Анна Микадзе-Чикезе и по какъв начин изследователката избави доста от старите типове сирена на страната
Жената, избавила изгубеното сирене на Грузия

Рецептите на най-древните сирена

При възрастни потреблението е обвързвана с възстановяване на телесния състав и понижен риск от смъртност, сърдечно-съдови болести и диабет вид 2, както и с по-нисък риск от разнообразни типове рак, пишат от Hola.

Основните хранителни управления, основани от национални и интернационалните организации, предлагат да се одобряват сред две и четири порции мляко и млечни артикули дневно, според от възрастта, пола и така нататък
 Снимка 477741

Например от три до четири порции дневно се предлагат на дами по време на бременност и кърмене, в юношеска възраст, на спортисти и възрастни хора.

Ако се чудим какво е ориентировъчното количество мляко и млечни артикули, което е целесъобразно да консумираме дневно, експертите поучават наложително да пием по една чаша (200-250 милилитра) прясно мляко дневно и/или да изяждаме към 250 грама кисело мляко .

Що се отнася до сирената, то целесъобразното на ден количество за пресните сирена е към 60 грама, а за саламурените и твърдите - към 30 грама дневно.
 Купаж - магазинът за вино, сирене и мезета от дребни български производители
Перфектната среща на българското сирене с българското вино

Как Александър Ангелов основава и развива Купаж
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР