Някои хора смятат, че алергиите са приоритет на пролетта и

...
Някои хора смятат, че алергиите са приоритет на пролетта и
Коментари Харесай

Кошмарно заболяване ни дебне през зимните месеци

Някои хора считат, че алергиите са приоритет на пролетта и лятото. През зимата обаче №1 са студовите алергии. Те се показват с така наречен студова уртикария, проявяваща се при ниски температури. По-леките ѝ форми са зачервяване и оток по откритите елементи от тялото, като с нормализиране на температурата те изчезват.

При тежките хронични случаи се появяват отоци, присъщи за краката, ръцете, пръстите, кожата се оцветява в червено-лилаво и ставите се зачервяват. Възможни са отоци по ходилата и лицето. Лигавиците на очите и носа се възпаляват, допустимо е кихане, дискомфорт, заглъхване в ушите и зачервяване на ушните миди.

Това са присъщите признаци. Тъй като се ангажират и кръвоносните съдове, е допустимо мигренозно главоболие. Освен от студовото влияние на атмосферата, студовата алергия може да се предизвика от студени питиета. В извънзимния сезон тя може да се получи и от къпане и плуване в студени водни източници. Това е изключително рискова демонстрация на това заболяване. След стопляне на слънце пациентът може да се гмурне в студения басейн да вземем за пример и даже да получи алергичен потрес.
И това е забавно: Откриваме аргументите за алергия за 5 минути, ето по какъв начин - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Част от нежеланите произшествия във водата са предшествани от такава алергия. Трябва да разграничаваме студовата алергия от фамилната студова уртикария. Тя не е алергична, само че по клинична изява при деца прилича алергичната. При фамилна студова уртикария имаме така наречен самостоятелно възпалително хронично заболяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР