Някои хора пропускат профилактичните изследвания при лекар, поради различни причини-

...
Някои хора пропускат профилактичните изследвания при лекар, поради различни причини-
Коментари Харесай

8 важни изследвания, които можете да направите вкъщи

Някои хора пропущат профилактичните проучвания при доктор, заради разнообразни причини- липса на време, боязън и така нататък Добрата вест е, че можете да си извършите няколко " проучвания " сами, без да се постанова да напускате дома си. Тези способи ще ви оказват помощ да разберете дали е време да се обърнете към експерт или всичко е наред и няма защо да се притеснявате.

1. Ендокринната система

Един от главните здравни индикатори е размерът на талията. Вземете сантиметър и измерете обиколката на талията. Ако всичко е обикновено, размерът на талията не трябва да надвишата 86 см при дамите и 100 см при мъжете.

Хората, които имат по-голяма талия, имат 5 пъти по-голяма възможност да получат диабет вид 2. В Япония през 2008 година държавното управление даже реши да одобри закон, който задължава хората с огромни обиколки на талията да посещават специфични сесии, с цел да отслабнат.

2. Мозъкът

Ще ви е нужен празен лист хартия, маркер или молив и помощ от другар. Начертайте часовник и помолете различен човек да каже часа (часове и минути). Например, 10:10 ч. След това начертайте стрелките на часовника, тъй че да демонстрират времето, което вашият другар е показал.

Този тест включва доста процеси в нашия мозък. Частите от мозъка, които дават отговор за придвижването на ръката, пространственото и образното усещане, стартират да работят по-силно и по тази причина неспособността да нарисувате часовник и стелки може да бъде симптом на ранна деменция.

3. Гръбнакът

Ще са ви нужни 2 кантара. Застанете с единия крайник на единия кантар и с другия крайник на другия. Разпределението на тежестта би трябвало да бъде еднообразно върху двата крайници. Ако числата на двата кантара се разграничават доста, това може да значи, че имате деформиране на гръбначния дирек.

4. Дихателната система

Ще ви е нужен хронометър.

Изправете се и премерете пулса си за 30 секунди. След това седнете, вдишайте 3 пъти, без да издишвате. След това задръжте дъха си колкото можете по-дълго и засичайте. След като издишате, измерете пулса си още веднъж.

Ако не сте съумели да задържите дъха си най-малко 40 секунди, дихателната ви система не работи изключително добре. Ако можете да задържите дъха си 50 секунди, вие сте в добра форма.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР