Някои хора обожават миризмата на , защото им напомня на

...
Някои хора обожават миризмата на , защото им напомня на
Коментари Харесай

Според това изследване най-вероятно не ползвате плажното мляко както трябва

Някои хора обожават миризмата на, тъй като им припомня на лято, също както мандарините миришат на Коледа. Така или другояче плажното мляко е в действителност удивително откритие – освен че защищава кожата ви от изгаряне, само че и ухае прелестно. Според последните изследвания на кожни лекари обаче не използваме задоволително от него. По всяка възможност се снабдявам с едвам 40% от нужната наложителна отбрана от рисковите слънчеви лъчи.

Според плажното мляко съдържа композиция от органични и химични съставки, първите от които въздействат на степента на попиване на ултравиолетовата радиация от кожата.

Съществуват три типа ултравиолетова радиация: UVA - ултравиолет А (дълги вълни), UVB – ултравиолет В (средни вълни) и UVC – ултравиолет С (къси вълни). Първите имат най-голяма дължина на вълната, а последните – най-малка. UVC най-често се всмукват още от озоновия пласт, само че останалите два вида стигат до повърхността на Земята. UVB нанасят по-големи вреди от UVA, само че за по-продължителен интервал от време, до момента в който UVА оказват най-голямо влияние върху кожата ни. Те са директни отговорници за слънчевите изгаряния и усилват риска от развиване рак на кожата да вземем за пример. UVB от своя страна имат основна роля в злокачествените болести на кожата.

Тук се намесва факторът за отбрана от слънцето на опаковката на плажното ни масло. В множеството случаи той се дефинира от това, до каква степен мощна е отбраната на продукта против. За момента няма сигурен способ, по който да се дефинира отбраната от UVA лъчите. А какво да кажем по въпроса за цифрата? В общи линии тя демонстрира почти какъв брой време е належащо, с цел да „ изгорим ”. Например плажно мляко с фактор 30 демонстрира, че в случай че употребявате продукта вярно, ще е належащо 30 пъти повече време, с цел да „ изгорите ”, в сравнение с в случай че въобще не ползвате плажно мляко.

И ето на – последните изследвания сочат, че въобще не го използваме вярно.

А даже да го правехме, по този начин или другояче прекарваме доста повече време, изложени на слънце, затова „ гълтаме ” доста повече радиация, в сравнение с може да понесе кожата ни – със или без плажно мляко. Проблемът, върху който се концентрират учените от King’s College London, е по какъв начин тъкмо го нанасяме върху кожата си. Колкото по-дебел пласт нанасяме, толкоз по-добра отбрана ще си осигурим. Оказва се, че положителната отбрана допуска нанасянето на най-малко 2 мг течност на всеки едносантиметров сектор от кожата. Хайде в този момент, признайте си – какъв брой постоянно се случва небрежно да намажете раменете и ръцете си (дори пропускайки останалата част от тялото си) от бързане да скочите в морето или просто да излезете на открито? Запомнете, че плажното мляко не е екстра или глезотия, а жизненонеобходим артикул. Напомнете това на колегата си идващия път, когато се намуси на молбата да ви намаже гърба.

Цветелина Велчева по материали от iflscience.com / източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР