Някои хора обичат повече кучета, други са почитатели на котките

...
Някои хора обичат повече кучета, други са почитатели на котките
Коментари Харесай

Кои породи кучета се държат като котки

Някои хора обичат повече кучета, други са фенове на котките и надлежно имат такива домашни любимци. В алтернатива постоянно изпадат тези, които обичат еднообразно и едните, и другите, само че по някаква причина не могат да отглеждат по едно и също време представител и на двата типа животни.

В подобен случай също има подобаваща алтернатива - да се отглежда куче, което има темперамента на котките. Звучи необикновено, само че такива породи съществуват. Ето някои кучешка с котешки темперамент:

Манчестър териер се държи като котка

Тази порода е доста лоялна като кучетата, само че обича да се гушка в стопанина си, сходно на котките. Понякога манчестър териер гони мушици и даже мишки тъкмо като котка.

Басенджи е с котешки темперамент

Характерът на басенджи доста прилича на котешкия, само че сходно на кучетата то доста държи на своя собственик. Така че в негово лице индивидът ще има комбиниране от най-хубавото от кучето и котката, като си взема това куче с котешко държание.

Италианската хрътка е с котешки обноски

 Италианската хрътка се държи като котка

Това елегантно куче е доста любящо и обсипва стопанина си с деликатност и обич също като котка, само че е бързо и дългокрако като всеки представител на хрътките.

Уипет припомня на котка

За доста стопани на кучета непрекъснатите дълги разходки, от които се нуждаят кучетата, са най-неприятната част от развъждането им. Породата уипет е тъкмо за такива стопани. Кучетата избират да си прекарват деня, излежавайки се вкъщи, сходно на писаните.

Пуделите са като котки

Това сладко и привързано кученце наподобява освен по темперамент, само че и по осанка на котките. То е любвеобилно и привързано към стопанина и към дома. Не заема повече място от една котка.

Норвежки лундехунд се държи като котка

 Породи кучета като котки

Норвежкият лундехунд е рядка порода северно куче. Било е на косъм от изгубване и през днешния ден се среща рядко, заради което е малко познато. Породата обаче е доста забавна и заслужава да бъде опозната. Това куче е същински акробат. То се катери изкусно по скалите и е гъвкаво куче като котка.

Планинско куче от Нова Гвинея е като коте

Това също е доста рядка порода пеещо куче, което се среща към този момент единствено в диво положение. Кучетата обаче са били опитомени от хората, само че в следствие се връщат към дивия си метод на живот. Отличават ги звуците, които издават, наподобяващи пеенето на китовете.

Тъй като оцеляват в тежки планински условия, тези кучета са развили нужната анатомия и умения - ставите е гръбнакът им са доста преносими и като се изключи че пеят, могат да се катерят по дърветата и да скачат като котки. Изследователите се надяват, че планинското куче от Нова Гвинея още веднъж може да бъде опитомено и да заеме мястото си на домашно животно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР