Някои фармацевтични компании, които разработиха коронавирусни ваксини, може да са

...
Някои фармацевтични компании, които разработиха коронавирусни ваксини, може да са
Коментари Харесай

Италия заподозря фармацевтични компании, че двойно продават едни и същи количества ваксини

Някои фармацевтични компании, които създадоха коронавирусни ваксини, може да са дали обещание повече, в сравнение с биха могли да доставят, като на процедура продават едни и същи лимитирани дози на разнообразни купувачи. Това разгласи министър-председателят на Италия Марио Драги, представен от " Политико ".

Говорейки за предлагането на Европейски Съюз за разширение на пълномощията на Общността да блокира износа на дози ваксини, Драги сподели пред публицисти, че механизмът " би трябвало да се употребява изключително за компании, които не съблюдават споразуменията ".

" Налице е усещането, че избрани компании, и няма да назова имена, са продали неща два, три пъти ", посочи Драги на конференция.

Що се отнася до доставките на ваксини, ръководителите на страните членки на Европейски Съюз показаха британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca като най-големия извършител. Първоначално компанията беше дала обещание да изпрати сред 80 млн. и 100 млн. дози през първото тримесечие на годината, само че количеството понижа до 30 милиона.

По-рано през месеца Европейската комисия разгласи, че задейства процедура за разрешаване на разногласия, включена в предплатения контракт за покупка заради дефицит на доставка. А самият Драги, по разпореждане на Комисията, изпрати полиция да проверява цех за бутилиране на ваксини в страната предишния уикенд, с цел да наблюдава местоположението на 29 милиона дози от имунизацията Оксфорд / АстраЗенека.

Междувременно локалните медии оповестяват, че южноиталианският район Кампания е придобил независимо дози от съветската ваксина Sputnik V. Обществената телевизия RAI съобщи, че договорът ще влезе в действие според от утвърждението на изстрела от Европейската организация по медикаментите. Понастоящем регулаторът прави оценка удара в развой на непрестанен обзор, като времето на решението му е нестабилно.

Според RAI губернаторът на района Винченцо Де Лука благодари на италианското посолство в Москва за помощта при запечатването на договорката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР