Някога се чувствах не на място с по-богатите си приятели,

...
Някога се чувствах не на място с по-богатите си приятели,
Коментари Харесай

Как да живеем богат живот, без да бъдем богати

Някога се усещах не на място с по-богатите си другари, написа Лора Тонг в Tiny Buddha . Колкото и да си казвах, че с парите не можеш да си купиш благополучие, се усещах по-малоценна, тъй като коствах по-малко... финансово. И тогава се включих в надбягването. След 30-ата си година се впуснах след фантазията за пари. Пет изтощителни, изпълнени със стрес години на безпощадно гонене на облаги. През тези пет години, даже ненапълно да бях съумяла, осъзнах, че тъй наречените материални благосъстояния ме ограбваха от щастието, здравето и пълноценните ми връзки.

Без визия накъде да поема, започнах да си протоколирам в дневник всички същински благосъстояния в живота ми. За всяка година от живота ми като възрастен човек, записвах всяко прекарване, достижение, премеждие, другарство и всяко решение, което помня да съм правила.

Какво просветление! Разбрах, че животът ми е бил изпълнен с благосъстояние доста преди да съм почнала да преследвам материалните богатства. Разбира се, когато си зле с парите, е мъчно да се съсредоточиш върху нещо оттатък оправянето с най-основното. Когато едвам си плащах наема и се молех да има понижена храна в супермаркета, това ми костваше доста сила. Но ми се ще да знаех тогава, в тогавашната обстановка, за благосъстоянията, с които съм разполагала.

Това просветление ми оказа помощ да осъзная, че колкото и една част от мен да го е желала, аз в никакъв случай няма да бъда веществен човек. Просто не съм по този начин устроена. По-скоро съм нравствен човек. Вие също.

14 безпределно скъпи неща за богат живот:

1. Автентичност

Да бъдеш постоянно правилен на себе си и в мир със себе си е най-голямото благосъстояние в живота. Всяка заран кажете на отражението си, че ще си извършите най-голямата услуга – да бъдете себе си. Това ме прави по-щастлива, без значение от персоналната ми финансова обстановка или липса на „ статус “. Започнете изброяването на благосъстоянията в живота си, като заявите достоверния, духовно богат човек, който в действителност сте.

2. Приемане

Преодолейте естественото си предпочитание за надзор над неконтролируемото в живота и заместете битката с приемане и мир. Всеки път, когато се уловите да желаете да измененията неизменяемото, запишете го в дневника си и кажете „ Всичко е наред. Приемам го по този начин, както е. “

3. Любознателност

Детското учудване още е в нас. Вечното търсене и изпробване е знак за богат разум. Най-приятните дни постоянно са белязани от изобретение, научаване на нещо ново, без значение какъв брой малко. Запалете още веднъж искрата и вълнението за живота, като четете разнообразни книги, учите за разнообразни култури, и се задълбочавате в нещата, които ви интересуват. Записвайте тези открития в дневника на същинските си благосъстояния.

4. Креативност

Да създадеш нещо от нищо е самоуверен акт, който внася скъпо достижение във всекидневния удобен живот. Нека себеизразяването тържествува във вашия дневник – започнете книгата, нарисувайе картината, или скицирайте концепцията, която ви е хрумнала.

5. Прошка

Освобождаването от гнева и обидата дава необикновен нравствен покой – скъпа независимост. Актът на прошката е удостоверение за вътрешна мощ.

Напишете в дневника си и кажете „ Прощавам ти, [име] “. Не се тревожете, в случай че не го чувствате. И това ще се случи, когато му пристигна времето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР