Някъде преди 50 години светът изостави мечтите си да продължава

...
Някъде преди 50 години светът изостави мечтите си да продължава
Коментари Харесай

Стефан Димитров: Губим по 40 души на ден заради мръсния въздух

„ Някъде преди 50 години светът изостави фантазиите си да продължава проучването на Луната, да прави идващите стъпки в Космоса. Някой съумя да вкара в дневния ред концепцията за непрекъснат растеж и повишение на потреблението, облечено е под „ качество на живот “. 50 години ние нито сме по-щастливи, нито по-здрави. “ Това мнение изрази в изявление за БНР Стефан Димитров, съосновател на плана за мониторинг на качеството на въздуха. Димитров е един от участниците в днешния уебинар „ Как да дишаме по-чист въздух? ” за европейски практики и решения. Уебинарът е проведен от и може да се наблюдава на Facebook страницата на Бюрото.
В България чистотата на въздуха и методът, по който живеем, са измежду най-големите терзания на българина за неговото здраве, уточни Димитров, като се базира на проучване от предходната година.
Преди 4 години група запалянковци се опитахме да извадим този проблем, за който всички доста комфортно мълчаха, посочи той.
По думите на Стефан Димитров с картите на AirBG.info и информацията онлайн са съумели да разсънят интереса на жителите, само че и да оказват помощ на политиците да се вгледат в тематиката.
3156 евро дневно ще заплаща страната ни поради – това са евросанкции, които България ще заплаща до отстраняването на нарушаването.
„ В момента сметката, от деня, в който тече тази санкция, до през днешния ден, е 5 милиона евро плюс разходи “, посочи Димитров.
Той добави, че близо 60 хиляди души са умряли за 4 години поради казуса с фините прахови частици и мръсния въздух, а дневно губим по 40 души.
 Вече е несъмнено е място за слагане на измервателна станция за въздуха в Русе Вече е несъмнено е място за слагане на измервателна станция за въздуха в Русе
Вече е избрана площадка за слагане на автоматизирана измервателна станция за качеството на атмосферния въздух в Русе, с протокол от 3...
рябва да спрем процеса на горене, да понижим източниците на горене. Декарбонизацията е цел на човечеството в идващите 20 години, акцентира Стефан Димитров.
„ Затова ние би трябвало да преосмислим метода, по който произвеждаме нещата, по който се придвижваме, по който се отопляваме, изобщо метода си на живот. “
Вместо да понижаваме горенето, Столичната община има концепция да направи „ крематориум за боклуци съвсем в центъра на София “, с цел да може да се усвоят някакви пари, означи още Димитров.
Бъдещето е през днешния ден и то е зад ъгъла, съобщи специалистът.
„ Имаме всичките нужни принадлежности, имаме пазарните условия – слънчевата сила, с която може да си помогне всяко едно домакинство, всяка една стопанска единица, и стопанската система като основаване на от ден на ден ветропаркове, слънчеви паркове. Пари има. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР