Нутрии, бозайници гризачи, отглеждани за козина в България, отскоро са

...
Нутрии, бозайници гризачи, отглеждани за козина в България, отскоро са
Коментари Харесай

Космати нелегални мигранти бягат от България в съседна Турция

Нутрии, бозайници гризачи, отглеждани за четина в България, неотдавна са незаконни мигранти в прилежаща Турция. Стотици нутрии бяха видяни по крайбрежията на реките Тунджа и Марица, преминаващи през северозападните елементи на Турция, България и Гърция. В Одрин, вратата на България към страната,, прогонени от в България, където Тунджа преля крайбрежията, гонят жаби и ядат корени от растения. За това заяви турският вестник " Сабах ".
Животните, наподобяващи великански плъхове, в действителност са на хиляди километри от родината си - страните от Южна Америка. Мъжките тежат към 8 кг, а женските доближават към 5 кг. На турски те се назовават ​​„ су маймуну “ (водна маймуна).
 Нутрии почистиха канала в пазарджишко село Нутрии почистиха канала в пазарджишко село
Нетрадиционни чистачи са се погрижили за напоителния канал в пазарджишкото село Мокрище. Не хора, а семейство нутрии са разчистили съор...
Осман Тирелер, обикалящ с добитъка си по пасищата край Тунджа, споделя, че е забелязал много нутрии от турска страна.
„ Чух, че за първи път са били видяни тук преди 40 години. Те живеят наоколо до потоци (свързани с реката). Лично аз преброих към 40 нутрии. Те не заобикалят човешките същества и не вредят на природата ”, сподели той за организация Demirören.
Допреди наводненията предходната седмица, гризачите постоянно са си проправяли път в Турция, бягайки от фермите за кожи, макар че до момента всеобщите прекосявания в страната са били необичайност.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР