Nutella е една от най-големите слабости на съвременния чревоугодник и

...
Nutella е една от най-големите слабости на съвременния чревоугодник и
Коментари Харесай

Как да си направим домашна Nutella

Nutella е една от най-големите недостатъци на актуалния лакомник и има положителни аргументи това да е по този начин. Течният шоколад е изработен от качествени артикули и в специфични пропорции, които ни карат освен да не можем да спрем да гребем от бурканчето, само че и да си мислим за него, когато не е наоколо.

 Променят рецептата на Nutella
Променят рецептата на Nutella

Разочарование за феновете на течния шоколад

Въпреки това Nutella е измежду най-скъпите сладости в магазина (както множеството артикули на Ferrero), а наличието на захар от близо 60% значи, че организмът ни страда паралелно с портфейла.

За тези от нас, които са върли почитатели на шоколада, само че биха желали да подходят оптимално рационално и здравословно към слабостта си, предлагаме следната рецепта, създадена по " Енциклопедия на шоколада ", която се приближава оптимално до вкусовите качества на Nutella.

Съставки:

40 г цели бадеми
160 г лешници
60 мл прясно мляко 2.5%+
60 г мляко на прахуляк
3 с.л. мед
щипка сол
170 г настърган черен шоколад
140 г настърган млечен шоколад (поне 30% наличие на какао)

 Снимка 333650

Начин на подготвяне:

Стъпка 1: Разстиламе ядките върху готварска хартия и ги печем във фурната на 180 градуса за към 15 минути, като бъркаме от време на време. Накълцваме изпечените ядки на допустимо най-фини частици - може да използваме и блендер.

Стъпка 2: Слагаме млякото, меда и щипката сол в дребен съд на котлона, до момента в който сместа стартира да ври.

Стъпка 3: Разтапяме шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, след което го прибавяме в блендера при готовите ядки и продължаваме да мелим, до момента в който не получим оптимално гладка примес.

Стъпка 4: Добавяме млякото и меда в блендера, до момента в който са още топли, само че не горещи. Продължаваме да мелим, до момента в който се получи хомогенна примес.

Стъпка 5: Наливаме сместа в буркани и откакто изстинат, ги слагаме в хладилника, с цел да стегнат.

Стъпка 6: Ядем си от домашно приготвената си Nutella
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР