Нургюл Салимова, която стана втора на Световната купа по шахмат,

...
Нургюл Салимова, която стана втора на Световната купа по шахмат,
Коментари Харесай

Нургюл проговори за драмата в шаха, защо я цакат

Нургюл Салимова, която стана втора на Световната купа по шахмат, няма да взе участие в идното Световно отборно състезание. Причината - бюрократични пречки пред федерацията, за която се състезава.

Президентът на една от петте федерации по шахмат Васил Антонов съобщи, че вероятно ще се стигне до дело против международната федерация ФИДЕ в Спортния трибунал в Лозана.
-->
Причината - българската федерация не е интернационално призната и поради това не може да изпрати състезатели по шахмат на Световното отборно състезание.

Нургюл обаче е безапелационна, че ще играе единствено за народен тим, избран от нейната федерация. Треньорът на Нургюл изрази вяра за позитивно развиване за шахмата у нас, съобщи България Он Ер. А след триумфа на международната купа в Баку, тя признава, че е изморена, само че ще продължи да се бори за българския шахмат.

Първият шампионат, на който Нургюл Салимова ще играе след триумфа в Баку, е за европейската клубна купа за дами след месец в Албания. А най-голямата нейна фантазия - да стане международен първенец при дамите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР